• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je najbolja petorka Evrolige - nema Vase Micića: Srbinu dali nagradu pa ga preskočili, ali Crnogorac predvodi elitu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Četiri od pet članova idealne petorke su igrači koje ćemo gledati na Fajnal foru u Beogradu od 19. do 21. maja.

 Idealna-petorka-Evrolige-bez-Micica-sa-Miroticem Izvor: Profimedia/MN Press

U danima kada je čitav košarkaški svijet vidio nastavak dominacije Nikole Jokića i osvajanje druge uzastopne MVP nagrade u NBA ligi, reprezentativac Srbije Vasilije Micić bio je proglašen za najboljeg poentera Evrolige.

Ipak, prošlogodišnji MVP najjačeg košarkaškog takmičenja "s ove strane bare" nije pronašao mjesto u idealnoj petorci Evrolige!

Dobio je Vasilije Micić prije nekoliko dana trofej "Alfonso Ford" kao statistički najbolji strijelac u sezoni Evrolige koja se bliži kraju. No, Evroliga je sada objavila idealnu petorku za koju su glasali navijači, novinari, kapiteni i treneri klubova.

Idealnu petorku Evrolige čine Majk Džejms, Šejn Larkin, Saša Vezenkov, Nikola Mirotić i Edi Tavares.

Micić je tako postao prvi najbolji strijelac Evrolige koji nije našao mjesto među najboljih pet igrača još od Nanda de Koloa iz sezone 2015/16. No, to ne znači da u timu nema igrača sa ovih prostora.

Tu je Crnogorac sa španskim pasošem Nikola Mirotić, koji je po četvrti put u karijeri izabran u idealan tim Evrolige. Njegov prosječan indeks iznosio je 19.4, a vodio je i Barselonu do fajnal fora u Beogradu, nakon što su Katalonci zauzeli prvo mjesto u regularnom dijelu sezone.

Majk Džejms je izabran u idealni tim kao lider Monaka, tima koji je napravio veliko iznenađenje i stigao do plej-ofa, čak stigavši i da žestoko namuči Olimpijakos u polufinalu. Sa 16.4 poena po meču bio je treći u ligi.

Valter Tavares je dominirao pod košem u dresu Real Madrida, dok je najbolja sezona u karijeri Saše Vezenkova bila dovoljna da se nađe u ovom elitnom timu, ali i da pomogne Olimpijakosu da se domogne Fajnal fora. Naravno, uz pomenutu četvoricu igrača nalazi se i Šejn Larkin, Micićev saigrač, koji je drugu godinu zaredom u idealnom timu takmičenja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC