• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanka ostaje u ruskom zatvoru! Prijeti joj 10 godina kazne, a pritvor je opet produžen!

Autor Haris Krhalić

Već mjesecima je u pritvoru, a Rusi su odbili prijedlog da bude u kućnom pritvoru do početka suđenja.

 Britni Griner ostaje u ruskom zatvoru Izvor: MN PRESS

Američka košarkašica Britni Griner, velika zvezda WNBA lige, ostaje u ruskom zatvoru još najmanje mjesec dana! Njoj je po drugi put produžen pritvor, nakon što je sredinom februara tokom rutinske kontrole na carini uhvaćena sa kertridžima koji sadrže ulje kanabisa.

Da je Griner u problemu saznalo se tek početkom marta, gotovo dvije nedjelje nakon što se incident na aerodromu dogodio, a poslije mjesec dana u pritvor Rusi joj odredili još dva mjeseca pritvora. Sada se taj period produžuje na još mjesec dana, pa Amerikanka neće izaći na slobodu prije sredine juna!

Kako su u prethodnom periodu prenosili ruski mediji, njoj preti čak i kazna zatvora u trajanju od 10 godina, dok pravni savjetnici poznate košarkašice smatraju da će on u pritvoru provesti više od godinu dana prije nego što počne suđenje.

Ovo je Britni Griner, američka košarkašica koja igra u Rusiji:

Takođe, sud je odbio da dozvoli kućni pritovor za američku košarkašicu koja već godinama igra u Rusiji. Njeni advokati željeli su da joj se omogući da umjesto u pritvoru sačeka suđenje u svom domu, ali su Rusi bili protiv toga.

U slučaj su uključeni američka ambasada i državni vrh SAD, ali za sada nema velikih pomaka iako se oni trude da joj olakšaju boravak u pritvoru.

Inače, Griner je dvostruka osvajačica zlata na Olimpijskim igrama, kao i dvostruka svjetska šampionka sa nacionalnim timom. Pored toga ima titulu u WNBA ligi, dva puta je bila najefikasnija igračica sezone i čak sedam puta igrala Ol-star meč.

Kako WNBA lige traje tokom ljeta, najveće zvijezde u preostalom delu godine traže angažman u evropskim klubovima, pa je Britni Griner od 2015. godine redovno igrala za Jekaterinburg. Sa tim timom je tri puta osvojila titulu u Rusiji i četiri puta Evroligu.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC