• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Crvena zvezda saznala protivnike u plej-ofu: Ovo su parovi polufinala u borbi za titulu prvaka Srbije!

Autor Haris Krhalić

Određena su oba polufinalna para. Takmičenje će početi odmah poslije finala ABA lige.

 Košarkaši Mege se plasirali u polufinale plejofa Superlige Srbije Izvor: MN PRESS

Košarkaši Mege pobijedili su u plej-inu Superlige Srbije, savladavši u finalu Borac u Čačku 82:75. Na taj način, ekipa Vladimira Jovanovića je ušla u polufinale plej-ofa, u kojem će igrati protiv Crvene zvezde u seriji na dvije dobijene utakmice. Drugi par činiće Partizan i FMP. Te serije počeće poslije završetka finala ABA lige, u kojem će "vječiti" zaigrati od petka (na tri pobjede).

Najefikasniji u pobjedi Mege u Čačku bili su upravo bivši košarkaši Crvene zvezde, krilo Boriša Simanić sa 20 poena i plejmejker Aleksa Uskoković sa 14, dok je u timu Borca najbolji bio bivši centar Partizana Marko Pecarski, sa 25 ubačenih poena. Čačani su ovako okončali sezonu, a sljedeće će se opet takmičiti u ABA ligi, jer su u dvomeču ovog proljeća pobijedili osvajača Druge ABA lige, KK Zlatibor.

Na pres konferenciji poslije utakmice trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa kroz cijeli plej-of pokazala borbenost:

"Mislim da je bila veoma zanimljiva utakmica za čačansku publiku koja poznaje košarku. Volim što smo se predstavili na pravi način ovdje. Čestitao bih Borcu na cijeloj sezoni, na svemu što su postigli. Čestitao bih i gradu koji ulaže u ovaj klub, praktično je Borac stabilan ABA ligaš. Rekao bih da smo zacrtali neke kratkoročne ciljeve, praktično smo promijenili tim kada se završila ABA liga, nastupamo sa potpuno novim timom sa dosta mladih igračima. Već sam napomenuo da im nedostaje uigranost, ali danas smo, kao i kroz cijeli plej-of smo pokazali borbenost, da smo u svakom trenutku htjeli da idemo na pobjedu i na kraju smo nagrađeni. Još jednom bih se zahvalio čačanskoj publici na kompletnom dočeku i prije svega zato što na pravi način navijali cijelu utakmicu", izjavio je trener Mege.

Jedan od najzaslužnijih za pobjedu Mege je bio Aleksa Uskoković sa 14 poena, od kojih je 9 postigao u posljednjoj četvrtini kada se prelamala utakmica, a na pres konferenciji poslije utakmice je izjavio da je njegova ekipa u ključnim trenucima odigrala pametno:

"Čestitam mojim igračima i stručnom štabu, ovo je za nas veliki uspjeh s obzirom da smo u hodu napravili praktično novu ekipu. Što se tiče današnje utakmice, bila je potpuno drugačija u odnosu na onu u Beogradu. Dobro smo otvorili utakmicu, možda čak i previše dobro, napravili smo veliku seriju međutim, Borac se vratio. Odigrali su mnogo agresivnije nego u Beogradu, pogađali su mnogo šuteva za tri na šta nismo uspijevali da nađemo odgovor, ali smo imali konstantnost u odbrani, držali smo rezultat pod našom kontrolom. Mislim da smo u ključnim trenucima meča bili najbolji, da smo odigrali pametno i na kraju zasluženo slavili. Još jednom čestitam Borcu, a što se nas tiče, mi smo ispunili cilj, imamo vremena da se odmorimo i spremimo za seriju sa Zvezdom, da na neki način uživamo i pružimo naš maksimum, pa ćemo da vidimo", izjavio je Uskoković.

Borac: I. Đoković 3, Đ.V. Ćurčić, R. Đoković 11, Lopez 2, Đ.M. Ćurčić, Pecarski 25 (9 skokova), Marinković 6, Novaković 17, Todorović, Andrić, Čarapić 11.

Mega: Paunović, Vujić, Ružencev 11 (10 skokova), Rudan 5, Uskoković 14, Kočović, Kovačević 2, Cerovina 3, Grbović 7 (8 skokova), Simanić 20, Mušikić 12, Bogavac 8.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC