• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Partizan nam to neće dopustiti u finalu!" Ivanović zna šta čeka Zvezdu: To je mač sa dvije oštrice!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Ivanović zna šta Crvenu zvezdu čeka u meču za titulu šampiona ABA lige.

 nikola ivanović najavio finale aba lige zvezda partizan Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda i Partizan igraće za titulu regionalnog šampiona. U finalu ABA lige će dva najveća srpska kluba odmjeriti snage i odlučiti o tome ko je najbolji u regionu.

Tim Dejana Radonjića je u "majstorici" pobijedio Cedevita Olimpiju u ponedjeljak uveče, a dan ranije je isto uradio i sastav Željka Obradovića protiv Budućnosti. Sada će se "ukrstiti" u finalu. Prije tog duela je svoja očekivanja iznio Nikola Ivanović.

Možda će vas zanimati

Plejmejker crveno-bijelih je pričao o onome što slijedi, ali i o okršajima sa slovenačkim klubom koji je pao u polufinalu. Dok je stajao pred novinarima saigrači su prolazili i dobacivali mu nešto na engleskom što je njega nasmijalo.

"Bože sačuvaj", izgovorio je Nikola prije pitanja medija.

Potom se uozbiljio.

"Bilo je prethodnih dana malo napeto zbog velikog uloga, pritiska, znali smo da moramo da pobijedimo. Uspjeli smo da kontrolišemo dešavanja protiv tima koji igra brzu košarku i brzo rješava napade. Predstavljalo nam je to problem na trenutke", rekao je Ivanović.

Moglo je sve da bude riješeno i ranije, da gostujući tim nije napravio seriju od 15:0 krajem prvog poluvremena i spustio minus.

"Pričali smo konstantno, na svakom treningu i sastanku o tome, da je to ekipa koja može da napravi seriju 10:0 za minut i po bukvalno. To smo morali bolje u nekim momentima. Napad je funkcionisao, dolazili su neki laki poeni iz naših izgubljenih lopti. Napadaju i poslije primljenog koša, a ne poslije naših izgubljenih lopti."

Uporedio je Cedevita Olimpiju i Partizan.

"Partizan je tim koji igra čvršće. Ima veliki talenat kao Cedevita Olimpija, ali je to drugačija utakmica u finalu. Mi smo u polufinalu imali dosta prostora, toga će biti manje u finalu, moraćemo više da se trudimo za otvorene šuteve i put do koša."

Crno-bijeli su u finalu ABA lige prvi put od 2013. godine, a Nikola ističe da to može da bude opasno.

"To je mač sa dvije oštrice. Od Partizana očekujemo da se pokaže u najboljem svjetlu. Protiv Budućnosti su pokazali kvalitet na obje strane, kontrolisali su sve na domaćem terenu. Nadam se zanimljivom finalu."

Za razliku od prethodnih mjeseci, Zvezda je u maju odigrala samo tri meča, što je nešto na šta nisu navikli tokom sezone.

"U principu je ta prva utakmica sa Cedevitom bila upitna. Sada smo ušli u takmičarski ritam, nema više građenja forme. Svaka lopta, svaki posjed, sve je bitno u finalu. Nadam se najboljem. I kada sam igrao za Budućnost htio sam da pobijedim, to se nije promijenilo. Zvezda je ekipa koja godinama unazad osvaja ligu, ovi momci su navikli da pobjeđuju, imaju dosta iskustva, pokušaću da pomognem u svemu tome", zaključio je Ivanović.

U prva dva meča je Zvezda domaćin i igraće se bez prisustva gostujućih navijača. Prvi susret je na programu u petak od 20 časova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC