• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjića pitali za 2 srpska tima u Evroligi: Trener Zvezde iznio jasan stav - "To bi bilo sjajno, ali..."

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hoće li i Zvezda i Partizan naredne godine igrati u Evroligi? To je pitanje koje sve zanima.

 Dejan-Radonjic-o-dva-srpska-tima-u-Evroligi Izvor: MN PRESS

Hoće li ABA liga imati dva predstavnika naredne sezone u Evroligi ili ne - tema je o kojoj je više puta tokom fajnal fora govorio i Đordi Bertome, ali je svaki put izbjegao da pruži konkretan odgovor.

Za sada stoji da će samo šampion Jadrana obezbijediti pravo da učestvuje u eliti, ali nije nikakva tajna da Evroliga razmatra da jednu od pozivnica uputi i poraženom finalisti. Dok to ne bude zvanično, Zvezda i Partizan će osim za šampionski pehar ABA lige igrati i za učešće u Evroligi.

Nakon pobjede u majstorici nad Cedevita Olimpijom, Dejan Radonjić je prokometarisao i pomenute najave da bi Srbija mogla da ima dva predstavnika u Evroligi, ali je i tu bio oprezan.

"Ja praktično gledam. Treba sačekati koja će da bude odluka. Bilo bi sjajno za Srbiju, Beograd i oba kluba da budemo u Evroligi sljedeće godine. Ali da sačekamo odluku i da na osnovu toga komentarišemo", rekao je Radonjić poslije meča.

Kada je u pitanju Đordi Bertomeu, poručio je da je "fokus Evrolige na ovoj regiji", ali je istakao da ne postoji garancija da će poraženi finalista dobiti specijalnu pozivnicu. U konkurenciji je i Valensija, odnosno turski Bursaspor koji je igrao finale Evrokupa i izgubio od Virtusa.

"Specijalne pozivnice se dodjeljuju timu koji ima perspektivu iz ugla lige. Nije to uvijek kompatibilno sa rankingom jedne lige, u ovom slučaju ABA lige. Ako je pitanje da li će dva tima iz ABA lige igrati u Evroligi biti sljedeće sezone - da, moguće je. Šampion ABA lige će igrati u Evroligi sljedeće sezone, ali ne postoji garancija za drugoplasirani tim, odnosno finalistu", poručio je prije nekoliko dana Bertomeu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC