• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ima ubjedljivo najmlađi tim u Evropi! Željko oprezan pred finale sa Zvezdom: Ulog je veliki, oni su iskusniji!

Autor Dragan Šutvić

Pred početak finalne serije ABA lige Partizan je održao konferenciju za medije na kojoj su govorili Željko Obradović i Rade Zagorac.

 obradović i zagorac najavili finale aba lige protiv crvene zvezde  Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Kreće finalna serija ABA lige. Crvena zvezda i Partizan bore se za titulu šampiona regiona. Prva dva meča igraju se pred crveno-bijelim navijačima, bez prisusta publike vječitog rivala, a prvi duel igra se u petak od 20 časova u hali "Aleksandar Nikolić".

Pred početak te utakmice je održana konferencija za medije crno-bijelih na kojoj su se pojavili Željko Obradović i kapiten Rade Zagorac. Njih dvojica su iznijeli svoja očekivanja uoči prvog susreta.

Možda će vas zanimati

Šef struke Partizana je prvenstveno istakao da je i njemu i igračima drago što će imati šansu da se bore za pehar i pohvalio je vječitog rivala.

"Srećni smo i zadovoljni što ćemo igrati u finalu, to je bio cilj od početka sezone. Posljednji meč koji smo odigrali je bio dobar, to treba da nam pomogne da igrači vjeruju da imamo kvalitet i da se ravnopravno nosimo sa Zvezdom. Oni imaju iskusan tim koji je godinama zajedno, igrali su mnogo finala. Znaju šta treba da rade odbrambeno i napadački u svakom trenutku. Imaju inteligentne igrače koji kažnjavaju svaku grešku, preuzimanja, moraćemo na sve to da pazimo ukoliko želimo da imamo šansu", rekao je Obradović.

Do sada su timovi odigrali tri meča, dva u regionalnom šampionatu i jedan u Kupu, dva trijumfa ostvarili cu crveno-bijeli, jedan crno-bijeli. Novinari su pitali Željka po čemu će ova utakmica da se razlikuje u odnosu na te susrete.

"Različita je toliko što je plej-of, igra se na dva dana. Kada igraš u seriji protiv jednog tima, pokušavaš da neke detalje pripremiš i promijeniš. Tri dosadašnje utakmice bile su različite. Napravili smo analizu njihove igre, radili na detaljima. Treba da vodimo računa da su oni iskusan tim sa dosta kvaliteta. Mi smo protiv Budućnosti odigrali kvalitetne mečeve pred našom publikom i vidjeli smo gdje bi moglo da bude rješenje za Zvezdu. Svi smo mi svjesni da igramo za nas, ali imamo obavezu da ljudi koji su nas bodrili vide lijepu sliku na svim utakmicama, koliko god ih bude u seriji."

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Potvrdio je da su svi igrači zdravi i spremni, pa je zatim pričao o pritisku koji donosi finale.

"Presija sigurno postoji kao nešto što je kod svih nas prisutno, ulog je veliki. Sama činjenica da dođeš do finala u bilo kom takmičenju je lijepo i dobro. Partizan je ubjedljivo najmlađi tim u Evropi. Sigurni smo da su ti igrači sazrijevali i ta bolna iskustva koja smo imali su doprinijela do toga da razmišljaju i da se ponašaju na drugi način. Treba maksimalno da se rasterete, to je uvijek isto, pet na pet, lopta, igra se košarka."

Prednost domaćeg terena bi mogla da bude bitan faktor.

"Svi vole da igraju pred svojim navijačima, biće specifično što će biti pune tribine, navijači te bodre, nose. Koliko je to bitno ili nije, to će na kraju da se zna, u zavisnosti od rezultata će da govori da li je bitno. Kada jedna lopta odlučuje svi znaju zašto je neko pobijedio ili izgubio, na to smo navikli i to se neće promijeniti. Zvezda je domaćnin u prve dvije utakmice, biće izvanredna atmosfera, na nama je da znamo da je na terenu pet na pet i da igramo", poručio je Obradović.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Medijima se zatim obratio Rade Zagorac.

"Složio bih se sa trenerom, zadovoljni smo što igramo finale. Igramo protiv ekipe koja je pravljena da odmah donese kvalitet, dosta uspjeha imaju iza sebe. Mi smo pravljeni za ono što jednog momenta možemo da postanemo, niz talentovanih momaka koji je napredovao kroz cijelu godinu. Imamo priliku da uradimo nešto lijepo za nas i naše navijače koji su nas zadužili u prethodnom periodu, posebno ove sezone. Imamo cilj koji smo zacrtali, izgaraćemo i daćemo sve da ostvarimo cilj."

Na kraju je naglasio da je ekipa i psihološki spremna za ono što slijedi.

"Utakmica protiv Burse je bila jako bolna, ali ujedno i neprocjenjivo iskustvo za ekipu. Veliki broj igrača se prvi put susreo sa mečom koji nosi toliku odgovornost i pritisak. Susrela se sa neuspjehom. Važno je da smo naučili iz tog iskustva. Dokaz za to je dobra polufinalna serija protiv Budućnosti. Generalno razmišljanje i naši razgovori na terenu, vidi se napredak. Raduje me to. Na kraju se svode računi", zaključio je Obradović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC