• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan vodi Obradović, najbolji trener u Evropi! Radonjić hvali rivala: Panter nije jedini, pamtimo Aleksino izdanje!

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda u prva dva meča finalne serije dočekuje Partizan, a Dejan Radonjić je oprezan pred mečeve koji slijede.

 Dejan Radonjić najava utakmice protiv Partizana Izvor: YouTube/screenshot/KK Crvena Zvezda

Čekanju je došao kraj, Crvena zveza i Partizan počinju borbu za ABA titulu. U petak počinje finalna serija regionalnog takmičenja koja se igra na tri pobjede. U prva dva meča će domaćin biti crveno-bijeli.

Uoči prve utakmice je održana konferencija za medije na kojoj su pričali trener Dejan Radonjić i kapiten Branko Lazić. Trofejni trener dobro zna šta njegov tim čeka i koliko će biti teško protiv vječitog rivala.

Pored detalja je u prvi plan stavio i prednost domaćeg terena kao faktor koji bi mogao da bude veoma bitan na kraju.

"Poslije svega što smo prošli tokom sezone stigli smo do završetka. Zadovoljan sam činjenicom da smo kroz sezonu uspjeli da igramo koncentrisani u okolnostima i rasporedu koji je bio opterećujući. Sa dva poraza smo došli do prednosti domaćeg terena. U polufinalu smo dobili odličnu ekipu Cedevita Olimpije. Čeka nas najteži mogući rival. Pokušaćemo da ostvarimo ono što želimo u finalu. U odnosu na sve ovo što se dešavalo tokom sezone i prikazane partije, desilo se ono što se predviđalo, da u finalu igraju Zvezda i Partizan. Borili smo se cijele sezone za prednost domaćeg terena i znamo da to može da bude značajan faktor u seriji koja slijedi", počeo je Radonjić.

Imao je riječi hvale na račun crno-bijelih.

"Partizan je ekipa koja je sastavljena od jako kvalitetnih, iskusnih i mladih igrača punih talenta. Imaju igrača koji je osvojio Evrokup, igrače koji su bili na fajnal-foru Evrolige prošle sezone. Nije to samo Panter, za koga smatram da je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji u Evroligi i Evrokupu, potvrdio je to prije nekoliko dana. Tu je i Ledej koji je pokazao neke elemente. Dobro pamtimo izdanje Avramovića u drugom meču u ABA ligi. Ima tu još igrača koji donose dosta timu i da imaju svijetlu budućnost.

Zatim je iznio i pohvalu na račun trenera crno-bijelih Željka Obradovića.

"Partizan je pokazao čvrstinu u posljednjem meču u kom su nas dobili, moramo da budemo skoncentrisani protiv tima koji trenira najbolji trener u Evropi Željko Obradović. Individualna odgovornost na oba pravca mora da bude na visokom nivou i da bude veća nego u prethodnm periodu. Napadački treba da budemo spremni za ono što nas čeka i da dođemo do pozicija da mi pravimo prednost, značajne će biti bazične stvari. Razmišljamo sada samo o prvom duelu, tako smo se ponašali i ranije. Pokušaćemo na treninzima koji su ostali da napravimo dogovore. Želimo da osvojimo trofej, kao što i Partizan želi."

Ne želi da se upušta u nagađanja oko toga ko bi mogao da dobije specijalnu pozivnicu Evrolige, želi da titulom obezbijedi mjesto u eliti.

"Smatram da, uprkos raznim spekulacijama i nagađanjima, da je zvanično to da prvak ABA lige u Evroligi. Ulog je dodatno veći. Svjesni smo toga i nadam se da ćemo uspjeti da započnemo seriju na zadovoljavajući način".

Na pitanje o tome koliko prva utakmica može da bude ključna je dao odgovor u svom stilu.

"Mislim da je posljednja ključna, ko dobije zadnju, taj će osvojiti trofej to je sigurno", zaključio je Radonjić i dodao da je zdravstveni bilten u ekipi dobar.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC