• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda odgovorila poslije sudijske ekspertize: "A šta je sa nesportskim faulom Zagorca? Nismo gledali istu utakmicu!"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Poslije Partizana, i Crvena zvezda se oglasila nakon analize suđenja tokom drugog meča finalne serije ABA lige.

 Zvezda odgovorila poslije sudijske ekspertize: "Nismo gledal Izvor: MN PRESS

U srijedu uveče (20.30) je na programu treća utakmica finalne serije ABA lige, a još se ne stišava bura ni poslije druge. Crvena zvezda je savladala Partizan 85:81 i tako stigla do 2:0 u pobjedama, ali i dalje se priča o suđenju na tom meču.

KK Partizan je u utorak objavio sudijsku ekspertizu ABA lige u kojoj su istakli da je Partizan oštećen u završnim minutima tog meča, a sada se oglasila i Crvena zvezda!

Zvezda je izdala saopštenje u kojem se pitaju koju to utakmicu je analizirala sudijska komisija. Naveli su da tom prilikom u obzir nisu uzimane situacije koje su u taboru crveno-bijelih ocijenili kao odluke koje su išle na njihovu štetu.

Saopštenje KK Crvena zvezda prenosimo u cjelosti.

"KK Crvena zvezda dobio je u utorak popodne ekspertizu suđenja druge utakmice finala plej-ofa ABA lige koju je obavio nekadašnji sudija iz Kraljeva Saša Maričić. Ovim putem želimo da čestitamo na 'izvanredno' obavljenom poslu gospodinu Maričiću uz konstataciju da očigledno nismo gledali i analizirali istu utakmicu."

"Ako jesmo, onda sa iznenađenjem konstatujemo da brojne sporne situacije nisu ni uzete u obzir u ovoj 'ekspertizi', poput ključne situacije u posljednjoj četvrtini i nesportskog faula Zagorca nad Ivanovićem (11 sekundi prije kraja meča) koji nigdje nije ni pomenut, a nakon koga bi utakmica bila praktično riješena. O iznenadnoj promjeni sudijskog kriterijuma tokom prvog poluvremena, različitom sankcionisanju pojedinih situacija, brojnih koraka, i ostalim greškama, i da ne govorimo…"

"Koliko vidimo, osnovni zahtjev za ovu ekspertizu, sudija Igor Dragojević nije loše obavio svoj posao, niti griješio na štetu rivalskog kluba, i pored pažljivo i selektivno odabranih detalja u ovoj 'ekspertizi'?"

"Iznenađeni smo da su 'ekspertize' i zahtjevi za istima postali od ključne važnosti posebno pojedinim medijima (slučajno nastrojenima jednom klubu) koji su od završetka nedjeljne utakmice u svojevrsnoj kampanji, ali nisu bile važne nakon polufinalne utakmice u Ljubljani gdje je napravljeno čak 14 grešaka na štetu Crvene zvezde, a odnos u slobodnim bacanjima iznosio nevjerovatnih 42-15 u korist rivala?"

"Slučajno ili ne, jedan od aktera te utakmice, biće sudija u srijedu uveče, drugi je bio akter utakmice u kojoj je tokom prošlog finala odnos u slobodnim bacanjima bio 34-17 za rivalski tim? Slučajno ili ne, taj tandem (Boltauzer i Nedović) sudio je prethodnu utakmicu u kojoj je domaćin bio KK Partizan? Kako, dovoljno je pogledati snimak te utakmice."

"Uz iskrenu nadu da je Saša Maričić ovu ekspertizu radio i uradio bez pritisaka i sugestija sa strane, i ne isključivo preko platforme 'Sinergy', KK Crvena zvezda obavještava javnost da neće učestvovati u ovoj svojevrsnoj kampanji koja praktično traje od početka sezone i koja ima jasan cilj da podigne tenzije u ovoj seriji, i da skrene pažnju sa onog najvažnijeg – terena", navodi se u saopštenju KK Crvena zvezda.

Iz tabora Crvene zvezde su na klupski YouTube kanal objavili i video snimak na kojem se nalaze ono za šta crveno-bijeli smatraju da su krupne greške na njihovu štetu sa druge utakmice finalne serije ABA lige koje nisu bile uzete u obzir prilikom sudijske ekspertize:

KK Crvena zvezda - sporne odluke protiv Partizana
Izvor: YouTube/KK Crvena zvezda mts

Treći meč finalne serije ABA lige igra se u srijedu u 20.30 u hali "Aleksandar Nikolić", a Partizan će biti domaćin pred svojim navijačima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC