• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri dobio Partizan na sudu: Podnio tužbu BAT-u, poznato i koliko crno-bijeli moraju da plate!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri podneo je tužbu protiv ovog kluba i na kraju će crno-beli morati da mu isplate preko 100.000 evra.

 Andrea-Trinkijeri-tuzio-Partizan Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Andrea Trinkijeri je tužio Partizan zbog zaostalih zarada i dobio spor, javno je objavljeno na sajtu FIBA. Italijan je podnio tužbu BAT-u zbog neisplaćenih zarada, bonusa, kao i nekoliko dodatnih troškova.

Trinkijeri je Partizan preuzeo 2018. a u klubu je radio do kraja sezone 2019/20, nakon čega je sjeo na klupu Bajerna iz Minhena. U saopštenju BAT-a stoji:

"Italijanski trener Andrea Trinkijeri podnio je tužbu protiv srpskog košarkaškog kluba Partizan zbog zaostalih zarada, bonusa, kirija i troškova stanovanja i poreza. Tužilac je naveo da je tuženi prekršio ugovor tako što nije isplatio nekoliko uplata tužiocu, nije platio porez na ime tužioca, nije platio proviziju agentu kao i da nije povećao budžet tužioca kao što je bilo dogovoreno."

Partizan je odgovorio na tužbu navodima da je Trinkijeri jednostrano raskinuo ugovor i deio tužbe u kojem je Trinkijeri zahtijevao isplatu zbog raskida ugovora je odbačen. Crno-bijeli prema navodima BAT-a duguju 94.275 evra plata i bonusa Italijanu, a kada se na to dodaju troškovi tužbe i suđenja crno-bijeli će na kraju morati da plate 115.400 evra.

I ranije je bilo priče o ovoj tužbi, a prvi čovjek crno-bijelih Ostoja Mijailović je tada istakao da je Trinkijeri tužio Partizan za mnogo veću svotu novca.

Na zvaničnom sajtu FIBA odluka o presudi u korist Andree Trinkijerija objavljena je 8. juna, ali vrlo je moguće da je sve završeno mnogo ranije, čak i da je Partizan izmirio dugovanja, pošto se i ranije dešavalo da podaci nisu naročito ažurni. Evo i objave presude sa sajta FIBA:

Izvor: FIBA

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC