• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan u Evroligi poslije 8 godina - ovako je bilo na oproštaju: Na terenu Bogi, Žofri, Davis... a Arena grmi! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crno-bijeli će poslije osam godina igrati mečeve protiv najboljih klubova u Evropi.

 Partizan protiv Žalgirisa igrao posljednji meč u Evroligi u Beogradu 2014. Izvor: MN PRESS

Košarkaški klub Partizan će naredne sezone igrati u Evroligi!

Iako odluka još nije zvanična, sve je jasno! Za specijalnu pozivnicu Evroligi su se prijavila samo dva tima, pa ćemo u narednom izdanju ovog takmičenja gledati Valensiju i beogradske crno-bijele. To znači i prekid osam godina dugog posta za Partizan, koji je posljednje nastupe u Evroligi upisao tokom sezone 2013/14.

Možda će vas zanimati

Tada vjerovatno niko nije mogao da pretpostavi da se bliži rastanak koji će trajati čak osam godina, a Partizan je tokom te sezone ostavio veoma dobar utisak. Evroliga se tada igrama u četiri grupe sa po šest timova, a po četiri najbolje ekipe prolazile su u Top16 fazu gdje su formirane nove grupe.

Crno-bijeli su baš u Top16 fazi završili svoje takmičenje, uz skor od četiri pobjede i 10 poraza. Pretposljednji meč u sezoni igran je u Beogradskoj areni i meč protiv Žalgirisa bio je oproštaj Partizanove publike od elite.

Pogledajte fotografije sa tog meča:

Sastav Partizana: Tepić, Lovernj, Pavlović, Dalo, Milutinov, Bogdanović, Gagić, Musli, Šalić, Andrić, Bezbradica, Bertans.

Kako to Grobari znaju da urade kada su u pitanju velike utakmice njihovog košarkaškog tima, atmosfera je bila fantastična. Iako su tada znali da nemaju šanse za četvrtfinale, navijači Partizana su tokom čitavog meča bodrili svoje ljubimce, koji su na kraju stigli do pobjede u ovom susretu.

U Areni je atmosfera bila fantastična:

Poslušajte navijanje na poslednjem meču Partizana pred svojim navijačima u Evroligi.
Izvor: Youtube/GROBARI.NET

Rival je bio Žalgiris, a pobjeda protiv litvanskog tima ubjedljiva (77:67). Partizan je predvodio Davis Bertans sa 17 poena i 10 skokova, dok je Milenko Tepić imao 14 poena. Dvocifreni učinak ostvarili su još Žofri Lovernj sa 11 i Nikola Milutinov sa 10 poena.

Meč Partizana i Žalgirisa odigran je 4. aprila 2014. godine, a crno-bijeli su se sedam dana kasnije na gostovanju Galatasaraju oprostili od Evrolige. U Istanbulu je zabilježen poraz, a navijači Partizana mnogo bolje pamte meč protiv litvanskog tima na svom terenu...

Prisjetite se najboljih poteza sa meča Partizana i Žalgirisa:

Poslednji meč Partizana na svom parketu u Evroligi.
Izvor: YouTube/Euroleague

Nakon sezone 2013/14 Partizan je igrao u Evrokupu, pa napravio jednogodišnju pauzu, a zatim jednu sezonu odigrao u FIBA Ligi šampiona. Uslijedilo je još pet sezona u Evrokupu, ali je sada tom nizu došao kraj. Naredne sezone, po svemu sudeći, crno-bijele ćemo ponovo gledati u Evroligi!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC