• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FMP će biti još jači! Stefanović ponosan na ekipu: Snovi se ostvaruju, imali smo sezonu za istoriju!

Autor Haris Krhalić

Trener Nenad Stefanović spušta euforiju i najavljuje još veći rad u narednoj sezoni.

 Trener FMP-a o prethodnoj sezoni Izvor: MN PRESS

FMP je završio sezonu pun lijepih utisaka. Mladi srpski stručnjak Nenad Stefanović vodio je tim do plej-ofa ABA lige i finala KLS. U meču za pehar poražen je od Crvene zvezde.

Poslije preduge sezone je šef struke "pantera" odgovarao na pitanja novinara. Kako o tek završenoj sezoni tako i onome što čeka tim u narednoj.

"Čestitam Zvezdi na tituli, mi smo željeli da pokažemo jači otpor, da budemo čvrsti, da svi daju maksimum. Rekao bih da je Zvezda bila nervoznija od nas u pojedinim momentima meča što je za nas kompliment, posebno što ne znam da li ljudi shvataju u kakvoj smo postavci igrali. Manojlović je do januara bio u KLS, nikad nije igrao ABA, Šaranović i Pavićević su upisali prve seniorske minute. Ovo je šlag na tortu, stvarno sam ponosan. Obećavam svima da će FMP biti još jači", rekao je Stefanović.

Prezadovoljan je zbog svega što je ekipa učinila.

"Ova sezona je za nas veliki podsticaj. Svi u klubu su svjesni da je ovo dug proces i daju mi podršku. Vidjeli smo da su snovi ostvaruju, dva polufinala, finale, medalja, sve to će biti ispisano u istoriji kluba. Za stručni štab nema odmora, idemo dalje. Nadam se da ćemo u narednih 10 dna spremiti tim za sljedeću sezonu. Prvo da vidimo koga možemo da zadržimo, pa onda ide dalji rad. Trudićemo se da najbolji ostanu sa nama i da ne bude previše stranaca, uz dovoljan broj mladih igrača za razvoj kluba."

Naredne sezone igraće i u FIBA Ligi šampiona, ako prođu kvalifikacije.

"Krećemo od kvalifikacija, imamo roster od 15 igrača i smatram da će to biti dovoljno na početku. Broj mečeva u grupnoj fazi nije veliki i mislim da to možemo da izvedemo. Da prođemo u tu grupu, pa ćemo širiti roster ako treba. Što se mladih igrača tiče, svi su zadovoljili, ali njihova pozicija naredne sezone nije ista. Svi ostaju, uključićemo i nove mlade igrače", zaključio je Stefanović.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC