• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda je pobjedom nad FMP-om u finalu KLS stigla do rekordne 22. titule prvaka države i tako zaokružila sjajnu sezonu nakon osvajanja ABA lige i Kupa Radivoja Koraća.

 crvena zvezda šampion srbije  Izvor: MONDO

Ono što su uspjeli 2021. godine, to su ponovili i 2022! Košarkaši Crvene zvezde odbranili su sva tri trofeja osvojena prošle sezone, pošto su u Železniku i u drugom meču finalne serije Košarkaške lige Srbije savladali FMP.

Ekipa Dejana Radonjića upisala se u anale srpske košarke, pošto su poslije 13 godina uspjeli da prestignu Partizan i sa 22 titule prvaka države postanu apsolutni rekorderi!

FMP - CRVENA ZVEZDA 59:71
/9:15, 22:19, 14:25, 14:12/

Uspjela je Zvezda taj uspjeh da napravi osvojivši sedmu uzastopnu titulu prvaka Srbije. Njihov rival FMP nije uspio da makar odvede finalnu seriju u majstoricu, onako kako je to Mega iznenađujuće uradila u polufinalu.

Crveno-bijeli su u nervoznoj utakmici prepunoj grešaka uspjeli da ostanu dovoljno mirni da njihov kvalitet ispliva na površinu. Poslije tvrde prve četvrtine i povratka "pantera" u drugoj, ispostavilo se da je treća dionica bila presudna.

Dobila ju je Zvezda rezultatom 25:14 i napravila presudnu prednost koju košarkaši Nenada Stefanovića jednostavno nisu mogli da "obrišu". Jesu Marko Radonjić i Nenad Nerandžić trojkama uspijevali da koliko-toliko održe priključak, ali stvari su svima postale jasne. Nikola Ivanović je dominirao svojim potezima i šutevima sa distance, dok su potom i njegovi saigrači vođeni Stefanom Markovićem uspjeli da dodatno "zategnu" odbranu i bez drame privedu meč kraju.

Viđene su čak četiri tehničke greške u redovima Zvezde, od kojih je jednu dobio i Dejan Radonjić, ali sva ta nervoza koja se u Železniku mogla osejtiti - izostala je po pitanju kretanja rezultata na semaforu.

Na kraju je Zvezda uspjela da slavi sa 12 poena razlike i tako kruniše fenomenalnu sezonu. Poslije odbrane trofeja u Kupu Radivoja Koraća i ABA ligi, isto su uradili u domaćem šampionatu. Otkako ih je Partizan po broju trofeja prestigao davne 2009. godine, ili su gledali u leđa rivalu ili su bili izjednačeni.

Od ovoga trenutka, Zvezda je ta koja ima najviše trofeja u domaćoj ligi...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

21:52

KRAJ - CRVENA ZVEZDA JE PONOVO ŠAMPION!

Sedma uzastopna titula šampiona Srbije za Crvenu zvezdu, nakon što su u finalu KLS savladali FMP 2:0 u pobedama za veliko slavlje Zvezde! Konačan rezultat 71:59 za Zvezdu!

Istorijska, 22. titula prvaka države, po čemu su sada postali apsolutni rekorderi!

21:47

TITULA JE SVE BLIŽE - 55:69!

U jednom trenutku smo imali prilike da vidimo čak osam uzastopnih izgubljenih poseda, toliko grešaka smo videli u oba tima. Ali Zvezda i dalje kontroliše situaciju.

Na nešto više od tri minuta do kraja utakmice imaju 14 poena prednosti, nakon što je Kalinić ubacio sva tri slobodna bacanja.

21:38

ČETVRTA TEHNIČKA U ZVEZDI!

Sada je to tehnička greška za Dejana Radonjića, koji je imao komentare na račun sudije. Neverovatno je da je to ukupno četvrta tehnička greška za članove Zvezde. Videli smo i nervozne Kalinića, Mitrovića...

Izvor: MN PRESS

21:37

DVE TROJKE FMP-A, ALI...

Dobar početak FMP-a u poslednjoj četvrtini sa dve trojke, ali Zvezda ih bez ikakvih problema održava na distanci. Na šest minuta do kraja je "plus 12" za goste. Rezultat je 51:63.

21:35

POVREDA NIKOLE IVANOVIĆA

Nikola Ivanović se pravo niotkuda povredio na samom kraju treće četvrtine, kada ga je jedan igrač FMP-a slučajno nagazio. Nije bilo prijatno igraču Zvezde, ali ostaje da vidimo da li će to biti neki veći problem za njega.

Pogledajte

00:09
Nikola Ivanović povreda
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

21:26

ZVEZDA NA 10 MINUTA OD TITULE - 45:59!

Ivanović je pogodio za najveću prednost Zvezde na meču. Prvo sa poludistance za +12, a onda i sa linije za slobodna bacanja za 59:45 na 35 sekundi do kraja treće četvrtine.

Završena je treća četvrtina rezultatom 25:14 u korist crveno-belih, pa je sada jasno da je Zvezda sve bliže osvajanju istorijske 22. titule prvaka države.

21:21

ZVEZDA ODRŽAVA PREDNOST - 43:52

Mnogo nervoze na obe strane, posebno kod gostiju gde je i Luka Mitrović dobio tehničku grešku. No, trojka Nikole Ivanovića smiruje živce crveno-belima.

Zvezda stiže do "plus devet" na dva minuta do kraja treće četvrtine.

21:13

TEHNIČKA ZA NIKOLU KALINIĆA!

Besna reakcija Kalinića na sudije posle odluke da je njegov faul nad Nerandžićem stigao kasno i da je posle poena FMP-a to i faul za dodatno bacanje.

A posle dobijene tehničke, Radonjić izvodi nervoznog Kalinića iz igre. Ovo nije njegovo veče. Rezultat je 38:40.

Izvor: MN PRESS

21:09

FMP SE DRŽI - 35:40

Prva tri minuta u trećoj četvrtini videla su samo sedam poena i 4:3 za FMP u tom periodu, ali je onda Nikola Ivanović novom trojkom odveo Zvezdu na "plus pet".

Izvor: MN PRESS

20:49

POLUVREME, ZVEZDA VODI 34:31!

Vajt pogađa u tranziciji za tri poena na 30 sekundi pre kraja poluvremena, ali je Pavićević na tri sekunde do kraja uspeo da uzvrati istom merom!

Tako je FMP uspeo da se održi na tri poena zaostatka za crveno-belima, što su uspeli odličnom igrom u poslednjih pet-šest minuta druge deonice. Bilo je i 11 poena razlike za Zvezdu, imao je FMP potom i nekoliko napada da pređe u vođstvo.

Posle 20 minuta igre prepune grešaka na obe strane, Zvezda vodi 34:31.

20:40

SERIJA FMP-A 9:0, SADA JE 26:28!

Dve trojke FMP-a vraćaju domaće rezultatski u igru. Radonjić je pogodio za tri u oba navrata, a Lazić u redovima Zvezde dobija tehničku grešku. Uputio je neke teške reči sudiji nakon toga, pa je Radonjić postigao i poen sa liinje slobodnih bacanja.

To je sedam poena za redom za igrača FMP-a, da bi potom i Tasić dodao poene iz narednog napada.

20:35

ZVEZDA NA "PLUS 11"

Trojka Kalinića donosi Zvezdi prvu dvocifrenu prednost (14:24), ali Stepanović uzvraća trojkom na drugoj strani.

Posle toga nekoliko brzih tranzicija, a poeni Vajta i Lazića donose 28:17 i najveću prednost do sada.

Izvor: MN PRESS

20:31

NAJVEĆA PREDNOST ZVEZDE - 12:21

Prevashodno je stigla iz dobre odbrane, ali i nakon odlične minijature Nikole Ivanovića i pogotka za tri poena, kao i preciznih slobodnih bacanja Nikole Kalinića.

Za to vreme, nesvojestvnih 13 minuta za FMP, samo 12 ubačenih poena do sada...

Izvor: MN PRESS

20:23

KRAJ PRVE ČETVRTINE - 9:15

Dosta tvrda četvrtina na obe strane, pogotovo mnogo problema za FMP uprkos nekolicini skokova pod Zvezdinim košem. Dobija Zvezda ovu deonicu sa samo devet primljenih poena.

Zvezda je u poslednjem napadu išla preko Ivanovića, ali ni njegov šut za tri poena nije bio precizan. Dosta drugačije utakmica od one u hali "Aleksandar Nikolić" pre dva dana.

Izvor: MN PRESS

20:21

ZVEZDINA SERIJA ZA 13:7

Mini-serija Zvezde na minut i po do kraja prve četvrtine, Ivanović postiže četiri brza poena i povećava na "plus šest" za crveno-bele. Već je stigao do sedam poena na ovom meču u kojem šuterima baš i ne polazi sve od ruke.

20:14

TVRD POČETAK MEČA U ŽELEZNIKU - 5:9

Domaći su imali nekoliko promašaja sa otvorenih šuteva za tri poena. Sa druge strane, trojka Nikole Ivanovića je pomogla Zvezdi, mada tu su i promašaji Kalinića iz kornera i Mitrovića iz reketa.

Još četiri minuta u prvoj četvrtini.

20:07

SAMO KUZMIĆ DAJE POENE - 0:4!

Prva tri minuta su prošla, rezultat je 4:0 i sve poene za Zvezdu je postigao Ognjen Kuzmić. Dosta promašaja u redovima FMP-a, iako su imali par dodatnih napada uz pomoć skokova u napadu.

Izvor: MN PRESS

20:03

POČEO JE MEČ!

Evo i startnih petorki.

FMP: Tasić, Radonjić, Manojlović, Ninković, Izundu

ZVEZDA: Kalinić, Kuzmić, Vajt, Lazić, Marković

19:39

EVO TIMOVA ZA VEČERAS

Poznati su timovi FMP-a i Crvene zvezde za večeras:

FMP: Pavićević, Zajc, Vujičić, Saranović, Tasić, Radonjić, Izundu, Simović, Nerandžić, Stepanović, Manojlović, Lakić.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević, Davidovac, Mitrović, Lazić, Kalinić, Simonović, Ivanović, Marković, Kuzmić, Cirbes.

Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

18:40

ZVEZDA IGRA ZA ISTORIJSKU TITULU

Ukoliko Crvena zvezda večeras savlada FMP, osvojiće 22. titulu prvaka države i tako će prestići Partizan na večnoj listi šampiona.

Do sada su oba kluba osvojila po 21 titulu, a Partizan je bio u prednosti još od sezone 2008/09, kada su stigli do 16. titule, jedne više od crveno-belih.

Od tada su oba kluba pridodavala titule svom kontu, ali sada je Zvezda u prilici da postane najtrofejniji srpski tim u domaćim šampionatima.

18:30

Dobro došli u MONDO Live

Budite i večeras uz MONDO i pratite uživo tekstualni prenos drugog meča finalne serije Košarkaške lige Srbje između FMP-a i Crvene zvezde.

Utakmica počinje u 20.00 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije