• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kad Srbija zove, umor ne postoji!" Aleksa spreman za juriš sa "orlovima": Znamo šta nam je činiti!

Autor Dragan Šutvić

Reprezentaciju Srbije čekaju dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, Aleksa Avramović je spreman da pomogne.

 aleksa avramović o srbiji  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Svetislav Pešić okupio je košarkaše Srbije za kvalifikacione mečeve za Svjetsko prvenstvo. Dvije utakmice odigraće u kratkom vremenskom razmaku, prvo u Rigi protiv Letonije (30.jun), pa 3. jula u Nišu protiv Belgije.

Jedan od igrača koji je bio neizostavni član "orlova" je Aleksa Avramović. Poslije duge sezone stavio se na raspolaganje selektoru i biće jedan od lidera tima. Posebno u odsustvu povrijeđenog Miloša Teodosića.

"Odmorio sam, imao sam dvije nedjelje pauze koje sam iskoristio da se oporavim, pošto sam dobio udarac u petoj utakmici finalne serije ABA lige. Sada sam super. Znamo šta nam je činiti, igramo protiv Letonije i Belgije, znamo koliko su važne dvije pobjede", počeo je Avramović.

Ima samo riječi hvale na račun protivnika.

"Gledamo samo sebe, znamo da su to dve dobre selekcije, Belgija nas je dobila već, Letonci imaju vrhunske šutere i dobre individualce poput Lomaša i braće Bertans. Pojačani su sada sa još nekim evroligaškim i NBA igračima. Imamo i mi svoje prednosti. Dobili smo ih u Beogradu, znamo recept, pratimo instrukcije."

Dosta se priča o umoru igrača s obzirom na duge sezone. Jedan od primjera je Nemanja Bjelica koji je stigao iz Golden Stejta nedugo nakon osvojene titule.

"Generalno, mogu da pričam za sebe. Imao sam 14 dana odmora, to je dovoljno da se čovjek regeneriše. Ima igrača koji su stigli nedavno poput Bjelice koji je završio prije nekoliko dana. Mogu da pričam u svoje ime. Kada zove reprezentacija nema mjesta za umor", zaključio je Avramović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu! 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC