• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda i Radonjić - gdje je zapelo?

Autor Dragan Šutvić

Dok se iščekuje rasplet situacije u Zvezdi, pregovori kluba i trofejnog stručnjaka postali su tema i u Grčkoj. Specijalizovani portali objavljuju svoja saznanja.

 pregovori crvene zvezde i dejana radonjića  Izvor: MN PRESS

Veliko zadovoljstvo osvojenom triplom krunom, krajem juna pretvorilo se u veliku brigu među navijačima Crvene zvezde. Tim koji je odbranio sve trofeje i plasirao se u Evroligu počeo je da se rastaje odlascima Nejta Voltersa, Dejana Davidovca i Ostina Holinsa, a snažno je odjeknula vijest da bi mogao da ode i Dejan Radonjić, za koga je zainteresovan Panatinaikos.

Bez obzira na to koliko ima istine u najavi da će trofejni stručnjak preuzeti "zelene" iz Atine, navijače crveno-bijelih trenutno više zabrinjava to što Radonjić nije potpisao novi ugovor ni osam dana poslije osvajanja Superlige. Zastoj u tim pregovorima nije se u prvom trenutku mogao predvidjeti, ali očigledno postoji i o njemu se u ponedjeljak piše i u Grčkoj.

"Djelovalo je da je Dejan Radonjić veoma blizu obnavljanja ugovora sa beogradskim crveno-bijelima, ali neki događaji su u velikoj mjeri uticali na zaključenje tog sporazuma", piše grčki portal "totalbasket.gr". "Prema našim informacijama iz Srbije, crveno-bijeli su ponudili svom treneru zaradu od oko 300-400 hiljada evra. Radonjić hoće malo više od tog iznosa, dok nam je istovremeno rečeno da nije bio veoma srećan rastancima sa Ostinom Holinsom i Dejanom Davidovcem. Posebno je na drugog veoma računao na sljedeću sezonu, dok istovremeno postoji strah od gubitka Nikole Kalinića".

Poznato je da Kalinića ponovo želi Barselona i njegov odlazak bio bi udarac od koga bi se Zvezda definitivno najteže oporavila kada su u pitanju promjene u ekipi. Promjena koncepta tima i igre bez njega, ali i važnih igrača poput Davidovca, Holinsa i Voltersa, bila bi jako težak zadatak za bilo kog trenera – bio to Radonjić ili neko drugi. A ako bi i crnogorski stručnjak opet napustio Mali Kalemegdan, bila bi to prilično slična situacija onoj od prije pet godina, kada je u ljeto 2017. Zvezda morala da pravi radikalni zaokret nakon što je uz Radonjića otišao i niz igrača (Gudurić u Fener, Mitrović u Bamberg, Kuzmić u Real, Dženkins u Himki, Simonović u Zenit, Jović u Bajern, Dženkins u Himki...).

Koliko je snažno "eksplodirala" vijest o Radonjiću i Panatinaikosu, toliko je vjerovatno i ubrzala rasplet situacije u Zvezdi. 

"Naravno, pregovori dvije strane biće nastavljeni, a Panatinaikos će izbliza da prati razvoj situacije u Beogradu. Ipak, uskoro će biti poznat epilog, bio slučaj da Radonjić potpiše ili ne. Na kraju krajeva, predsjednik Čović neće htjeti da izgubi trenera koji je osvojio tri titule protiv velikog rivala, Partizana Željka Obradovića", objavio je portal "Total basket".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC