• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić me pravio budalom, htio sam da ga nokautiram! Zbog njegovog šamara Nikola nije trenirao: "Dekiju sam odmah rekao!"

Autor Haris Krhalić

Ratko Varda pričao je o svom susretu sa Nikolom Jokićem i anegdotama iz Mege.

  Ratko Varda udario Nikolu jokića Izvor: MN Press/YouTube/screenshot/Jao Mile podcast

Nikola Jokić je dvostruki uzastopni MVP NBA lige, dva puta je proglašen za najboljeg košarkaša na svijetu. A, mogao je da bude nokautiran na treningu Mege. Kako je došao do tog nivoa i kako je sve to izgledalo ispričao je Ratko Varda.

Čuveni centar je, gostujući u podkastu "Jao Mile" nekadašnjeg igrača Mileta Ilića, ispirčao svoju anegdotu sa Srbinom. Sada se svemu tome smije, mada mu tada vjerovatno nije bilo tako smiješno.

"Moj prvi košarkaški trening sam ga vidio po šumi, mlata, zamlata. Trči onako, nije mu do života. Onda uđemo u salu, on baca one šuteve, nezamislive i sve to ulazi. Nevjerovatno kakav osjećaj dijete ima", počinje priču Varda.

Potom dolazi do zanimljivog detalja sa treninga kod Dejana Milojevića, u sezoni 2013/14 koju su proveli zajedno.

"Igrali smo nešto, ne sjećam se da li je bilo tri na tri, tri na dva, neka vježba je bila. Mali me napravio budalom par puta. Okrećem se ka Dekiju gledam ga i kažem 'Slušaj, ili ću da prestanem da igram košarku ili ću da ga nokautiram'. Stani bre dijete, polako imaš 17 godina. Taj isti trening, išao je po loptu, da li sam ga ošarmario, udario po ustima, nešto je bilo, pukne mu usna, nije trenirao nekih pet-šest dana. Taman, da ja malo odradim trening."

Mnogi sada kažu da su tada mogli da vide da će Nikola da napravi nešto veliko u karijeri.

"I tada je pokazivao, sad da pričamo da smo vidjeli da će biti na ovom nivou, ne. Ja sam rekao da će biti dobar igrač, ali dobar u smislu Evrolige, evropski. Da će da ode u NBA i da bude najbolji na svijetu, ko god da kaže to... Ma 100 odsto. Vidjelo se da ima nešto u sebi, da dođe na ovaj nivo je nevjerovatno. On se nije rodio sa fizikalijama, da može da trči 10 puta brže od drugih, da skače. Ne, on ima taj nevjerovatan osjećaj i ima glavu. Prije nego što primi loptu zna šta će da ti uradi. To je nevjerovatno."

Ratko Varda podkast
Izvor: Youtube/Jao Mile podcast

Novica Veličković je takođe ispričao kako je htio da prebije Nikolu zbog jednog poteza kada mu je provukao loptu kroz noge, a Ratko se prisjetio kako je to izgledalo iz drugog ugla.

"Jednu vježbu Deki pokaže, primiš loptu, probaciš lijevom rukom, pa je uhvatiš kad prođe kroz noge. Ide prvo to, mali provuče Novici kroz noge, hvata loptu. Ovaj ne zna gdje je, mali baca, daje. Novica već 'zapjenio'. Opet ga mali prolazi, baca loptu preko table ona ulazi. Uhvatio ga je rukama odmah, reko stani. Veličković je došao na pola sezone u Megu, kad krene Zemunac da mi priča, bilo je toliko simpatično", završava Varda sa osmjehom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC