• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikad nije bio u Hrvatskoj, a igraće za njih: Poslije mnogo bure - ponovo Amerikanac pozvan za "kockaste", evo i koji!

Autor Haris Krhalić

Hrvatska će na predstojećem Eurobasketu imati i Amerikanca na svojim redovima.

 Džalin Smit pojačao hrvatsku reprezentaciju Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Hrvatske je dotakla "novo dno" pošto nije uspjela da prođe čak ni prvi krug kvalifikacija za Mundobasket, a zbog toga je izbila burna rasprava u tamošnjoj javnosti gdje se potencirao dolazak stranca.

Upravo zbog mogućnosti da se to desi, Dino Rađa je podnio ostavku na funkciju u Košarkaškom savezu Hrvatske, a samo nekoliko dana kasnije - pojavilo se novo ime u dresu "vatrenih". Na širem spisku selektora Damira Mulaomerovića za predstojeće Evropsko prvenstvo, našao se i jedan Amerikanac.

U pitanju je Džalin Smit (27, 193 cm) koji već godinama nastupa u Njemačkoj. U pitanju je košarkaš koji igra na pozicijama plejmejkera, podjednako se dobro snalazi i kao bek, a trenutno je u procesu dobijanja hrvatskog pasoša.

Za Hrvatsku ga ništa ne vezuje, nikada nije igrao u ovoj zemlji, ali to je sve popularniji trend među košarkaškim reprezentacijama. Tako je nedavno i Španija "angažovala" Lorenza Brauna iako nikada nije igrao na Pirinejima, zbog čega se podiglo mnogo prašine oko jedne od najuspješnijih košarkaških reprezentacija svih vremena.

Smit je aktuelni prvak Njemačke sa Albom, gdje je godinu dana ranije bio i MVP njihove Bundeslige, a trebalo bi da postane treći naturalizovani Amerikanac u dresu Hrvatske.

Prije njega, hrvatske papire dobijali su Oliver Lafajet i Dontej Drejper.

Osim njega, na širem spisku Hrvatske za Eurobasket su još: Roko Rogić, Goran Filipović, Lovro Gnjidić, Dominik Mavra, Krešimir Radovčić, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Krunoslav Simon, Sven Smajlagić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Pavle Marčinković, Dario Šarić, Ivan Ramljak, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Željko Šakić, Matej Rudan, Dragan Bender, Ivica Zubac, Ante Toni Žižić, Karlo Matković.

Podsjetimo, Hrvatska u grupnoj fazi Eurobasketa igra sa Grčkom, Italijom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC