• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Za Hrvatsku mogu samo Hrvati, sa Acom neću u rečenicu!" Rađu napadaju zbog ove odluke!

Autor Dragan Šutvić

Veliki neuspjeh hrvatske reprezentacije ponovo je isturio u prvi plan velike probleme tamošnje reprezentacije.

 dino rađa o prozivkama ace petrovića  Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Debakl Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo jedna je od glavnih sportskih tema u regionu, jer je i dalje šokantno da je tim sa Bojanom Bogdanovićem, Marijom Hezonjom i Ivicom Zupcem završio na posljednjem mjestu grupe uvodne faze. I to iza Finske, Slovenije i Švedske.

Dan nakon burnog poraza protiv Finske u Rijeci, u kojem su Hrvati u posljednjem minutu promašili ogroman broj slobodnih bacanja (Gnjidić, Bogdanović, Zubac), a u pretposljednjem vodili osam razlike, mnogi kritikuju čvrstu odluku Dina Rađe da u reprezentaciji nema mjesta za nacionalizovanog igrača.

Bivši reprezentativac Jugoslavije i selektor Hrvatske Aleksandar Petrović rekao je da bi Rađa sada trebalo da vodi ekipu na gostovanja Gibraltaru, San Marinu i Luksemburgu, a i prije meča je tražio da Savez hitno angažuje stranca za organizatora igre.

"Najlakše bi sada bilo masakrirati mrtvaca. No neke stvari bi trebalo napraviti: dovesti po hitnoj proceduri stranca na poziciji pleja, ukinuti Stručni savjet te sva ovlašćenja prebaciti na UO i predsjednika Saveza te nanovo reorganizovati PH na adekvatan način. Ovako dalje ne ide!", napisao je on.

Takođe, hrvatski mediji citiraju i njegove riječi o bivšem plejmejkeru Crvene zvezde Lorenzu Braunu, koji će u septembru igrati za Španiju na Evropskom prvenstvu. "Ako jedna Španija nakon penzionisanja Ljulja i Fernandeza uzima Lorenza Brauna, koji nikad nije igrao u Španiji, onda se ja pitam zašto mi to ne radimo", poručio je Petrović.

Ipak, Dino Rađa ostajao je čvrst u svojoj odluci i kao predsjednik Stručnog saveta nekoliko puta isticao da nijedan naturalizovani igrač neće igrati za Hrvatsku.

"Ne želim polemisati sa Acom. S njim u životu ne želim biti u istoj rečenici. On ima svoje poglede, a ja svoje. Ne zanima me što on govori, uostalom, neka dođe na moje mjesto pa neka onda priča. Osim toga, ja imam 55 godina i zar stvarno netko misli da ću promijeniti mišljenje o strancu. U reprezentaciji mogu igrati samo košarkaši koji su Hrvati, a to kupovanje je varanje. To je moj čvrst stav i ja ću radije otići nego na to pristati", rekao je Rađa za "Večernji list".

Aktuelna situacija i rezultatski krah izbijaju Rađine argumente iz ruku...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC