• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kog igrača ste vi napravili?" Bukti rat u Hrvatskoj: Slavni klub napao legendu: A nekad smo ti značili!

Autor Dragan Šutvić

Hrvatska košarka je zaista na niskim granama, a "zaraćene" strane optužuju jedni druge.

 sukob u hrvatskoj košarci  Izvor: MN Press/arhiva

Ne prestaju ratovi u hrvatskoj košarci! Nakon što je nacionalni tim ove zemlje doživio brodolom i nije uspio da se plasira u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nastao je niz sukoba. 

Aco Petrović je kritikovao Dina Rađu koji je član Stručnog savjeta HKS-a, a onda mu je Rađa odgovorio. Potom je imao šta da kaže i navijačima Zadra koji su ga kritikovali. 

"Ti navijači Zadra, jesu li se ikad pogledali u ogledalo i zapitali kojeg je to igrača svjetskog kalibra nakon Arijana Komazeca KK Zadar izbacio? I da takvi navijači traže moju ostavku, takvi navijači uopšte nemaju pravo glasa! Kad bi slušali navijače, gdje bismo mi došli?!" rekao je Rađa.

KK Zadar se poslije takvog istupa svog bivšeg igrača oglasio i stao na stranu svojih navijača. Osudili su "ovakav vid komunikacije", a takođe su naglasili da je Rađi nekada itekako bilo bitno mišljenje navijača iz Zadra. 

"U odnosu na uvredljive izjave Predsjednika Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza gospodina Dina Rađe u kojima je direktno prozvao navijače Košarkaškog kluba Zadar, ovim putem želimo da stanemo u odbranu i dignitet naših navijača te najoštrije osuđujemo ovakav način komunikacije, pogotovo prema onima koji još uvijek vjeruju u hrvatsku košarku.

Podsjećamo gospodina Rađu da je i on u svojoj košarkaškoj karijeri branio zadarske boje, kao i gospoda Vrankovići, te im je tada mišljenje i glas zadarskih navijača itekako značio. U situaciji kada je hrvatska košarka svedena na najniži nivo u svojoj istoriji, mišljenja smo da bi svi oni koji nose najviše funkcije trebali preuzeti odgovornost za ovakvo stanje te se minimalno izviniti svima.

Sportski je priznati poraz a da ne bi ostalo samo slovo na papiru - mi kao Košarkaški klub Zadar preuzimamo odgovornost za sve loše što se događalo u Klubu i izvinjavamo se našim navijačima na svemu što su proživljavali ili proživljavaju te ovim putem pozivamo vodstvo Saveza da urade isto i javno se izvine, kako zadarskim, tako i svim ljubiteljima ovoga sporta. Jer oni su jedini razlog zbog kojeg još uvijek postojimo", navodi se u saopštenju Zadra. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC