• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešićev izbor - ovo je 17 kandidata za Eurobasket: Dvojici zabranili da dođu, Teo precrtan, a novi problem je povreda!

Autor Haris Krhalić

Spisak reprezentacije Srbije je sve uži i sada je na njemu ostalo 17 igrača od kojih će svoj tim birati Svetislav Pešić.

 Spisak košarkaša Srbije za Eurobasket Izvor: MN PRESS

Posljednji spisak reprezentacije Srbije koji smo zvanično dobili na uvid imao je 22 imena, ali od početka priprema nacionalnog tima za nastavak kvalifikacija za Mundobasket kao i za Evropsko prvenstvo koje startuje u septembru sada je broj kandidata za nacionalni tim mnogo manji.

Bilo je tu i odluka Svetislava Pešića, ali su problem pravili i NBA klubovi, a posljednja vijest koja je došla je da je Srbija ostala "kratka" za jednog jako bitnog igrača zbog povrede.

Sada je 17 igrača u konkurenciji, tako da će poslije svega što se desilo u prethodnih nekoliko dana Svetislav Pešić precrtati još samo pet imena sa spiska.

TEODOSIĆ JE PRECRTAN, ALI JOŠ UVIJEK NE ZVANIČNO!

Vijest koja je šokirala kako domaću tako i stranu javnost je da Miloš Teodosić neće biti dio tima na ovom Evrobasketu. Još uvijek ta informacija nije zvanično saopštena i očekuje se obraćanje po tom pitanju.

Teodosić prvi put poslije 15 godina reprezentativne karijere neće biti dio tima zbog odluke trenera, nakon dva takmičenja 2013. i 2017. godine koje je propustio zbog povreda.

To je ostavilo Srbiju sa jednim klasičnim plejmejkerom i nekoliko igrača koji se podjednako dobro snalaze na pozicijama "jedan" i "dva", a onda je stigla loša vijest...

GIPS NA RUCI I NIŠTA OD EP!

Vijesti da je Aleksa Avramović obnovio povredu ruke i da će morati prvo da nosi gips četiri nedjelje, pa da se isto toliko oporavlja ostavila je Srbiju bez još jednog igrača koji može da pokrije poziciju plejmejkera.

Ostali su na raspolaganju Nemanja Nedović i Ognjen Jaramaz, uz Dejana Davidovca koji je u Crvenoj zvezdi u nekim varijantama umio da bude i "jedan".

Tu je i Nikola Jokić koji mnogo vremena u Denveru provodi sa loptom u rukama, ali situacija sa plejmejkerima nije sjajna...

DVA NBA OTKAZA!

Izvor: MN PRESS

"Jović i Pokuševski su i budućnost i sadašnjost, za njih nismo dobili dozvolu klubova. Oni ostaju. Traže od njih da budu u avgustu tamo da se pripreme za sezonu. Posebno Jović koji je sada otišao. Ostali su tu, imamo iskustva, igrače koji su prošli kroz ove prozore", rekao je Svetislav Pešić na svojoj poslednjoj konferenciji za medije.

To su još dva igrača "skraćena" sa spiska Srbije i to ne odlukom trenera. NBA klubovi su stavili "rampu" i dvije talentovane "četvorke" neće ići u Češku sa timom.

To opet ostavlja trojicu igrača koji su po vokaciji primarno "četvorke" u timu: Nemanju Bjelicu, Dejana Davidovca i Marka Jagodića-Kuridžu. Ni na ovoj poziciji nema više mnogo šta da bira Pešić.

JOŠ JEDNA ODLUKA SELEKTORA!

Izvor: MN PRESS

Sa spiska je otpao i Alen Smailagić, mladi centar Partizana koji se vratio iz NBA, sjajno počeo sezonu u crno-bijelom, a onda poslije povrede koju je zadobio igrajući za nacionalni tim u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo prilično pao u formi.

Vratio se on u klub i radiće sa Partizanom, a selektor Pešić se nada da bi u narednom periodu mogao da računa na njega.

KO OSTAJE?

Spisak sada ostaje na 17 imena poslije dva otkaza, dva precrtavanja i jedne povrede, a s obzirom da je Evropsko prvenstvo daleko to vjerovatno znači da nećemo u skorijem periodu vidjeti neko novo skraćivanje spiska.

Ima tu dosta imena koja djeluju "zakucano" za konačnih 12, tako da zapravo sada našem timu ostaje samo da trenira i uigrava se, a na selektoru do samog nastupa u Češkoj i meča sa Grčkom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ne ostaje da previše bira.

Trenutno na raspolaganju ima samo pet igrača "preko" tih 12 koje će na kraju izabrati, a sada se za mjesto u timu bore: Vasilije Micić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Marko Gudurić, Vanja Marinković, , Ognjen Dobrić, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, , Boriša Simanić, Nikola Jokić, Balša Koprivica, Nikola Milutinov, Filip Petrušev, Dušan Ristić

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC