• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao je ABA, zakucavao bolje od NBA zvijezda, a sad ide kod Dončića

Autor Haris Krhalić

Još jedan Slovenac biće u Dalasu i radiće sa Lukom Dončićem.

 Marko Milič uvršten u stručni štab Dalasa Izvor: MN PRESS

Dalas Maveriksi rade sve da Luki Dončiću bude ugodno u Teksasu, a najnoviji potez koji su povukli je dovođenje još jednog Slovenca u organizaciju. Džejson Kid će u svoj stručni štab uvrstiti i Marka Miliča!

Nekadašnji dugogodišnji reprezentativac Slovenije i bivši NBA igrač priključiće se stručnom štabu Maveriksa kao neko ko će invididualno raditi sa igračima. Iskusni Slovenac dobro poznaje Džejsona Kida jer je igrao sa njim u Finiks Sansima u svoje dvije NBA sezone. 

Miliča smo gledali i u ABA ligi, pošto je nakon početka karijere u Triglavu iz Kranja igrao za Olimpiju u koju se vraćao i kada je ABA formirana pa je tako igrao za ljubljanski tim sredinom prve decenije dvijehiljaditih nakon bogate inostrane karijere u kojoj je nastupao za Finiks, Real Madrid, Fortitudo, Fenerbahče, Virtus...

Najpoznatiji je bio po svojim nevjerovatnim zakucavanjima, pa je tako "patentirao" zakucavanje preko automobila, koje mu je kasnije "ukrao" Blejk Grifin i tako osvojio titulu na takmičenju u zakucavanjima na Ol-Star vikendu. Pogledajte taj potez:

Kakav potez!
Izvor: Youtube/PatofneP

S obzirom da će raditi individualno sa igračima, možda je razlog njegovog dovođenja upravo da Luki Dončiću poboljša fizičke predispozicije i nauči ga kako da "leti" po terenu. 

Milič dolazi iz sportske porodice, njegov otac Vladimir Milić je Srbin iz Hrvatske, koji je bio šampion Jugoslavije u bacanju kugle. Majka Metka je takođe bila sportistkinja.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC