• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan spušta euforiju - imena ne čine tim! Aleksa se javio sa gipsom na ruci: "Taj detalj je naša najveća prednost"

Autor Haris Krhalić

Aleksa Avramović pred start nove sezone pričao o ciljevima, pojačanjima i svemu što crno-bijele čeka u novoj sezoni.

 Aleksa Avramović o narednoj sezoni Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Aleksa Avramović došao je na pripreme Partizana. Zbog povrede nije sa reprezentacijom Srbije i male su šanse da će se oporaviti za Eurobasket. Pred start nove sezone razgovarao je sa novinarima.

Crno-bijeli su do sada doveli nekoliko "bombi", stigli su Dante Egzum, Džejms Naneli, Janis Papapetru, Danilo Anđušić, ostali su Kevin Panter, Matijas Lesor, Jam Madar... Klub se vratio u Evroligu, a samim tim su i ambicije porasle. Ipak, Aleksa spušta euforiju.

"Imena ne čine tim generalno, moramo da napravimo dobru atmosferu, hemiju, da znamo ko šta i kako radi na terenu i da znamo zašta se borimo, da igramo za Partizan i koliko to znači navijačima. Moramo da budemo maksimalno motivisani, to doduše nikada nije bio problem", počeo je Avramović.

Detalj koji se srpskom košarkašu najviše dopada jeste činjenica da pojačanjima neće biti potrebno previše vremena da se adaptiraju na sistem igre Željka Obradovića. Većina igrača već je sarađivala sa trofejnim stručnjakom.

"Koncentracija je važna, naša najveća prednost je iskustvo igrača koji su već sarađivali sa Željkom. Kostur tima je ostao, nadograđivali smo sa Nanelijem, Egzumom, Nanelijem i Papapetruom. Ući će u sistem brzo, Naneli već poznaje sistem iz Fenera. Ponavljam, to je naša najveća prednost, što poznajemo sistem."

Za Aleksu će ovo biti debitantska sezona u Evroligi. Jedva čeka da se oproba protiv najboljih košarkaša u najjačem evropskom takmičenju. Igrao je već protiv nekih.

"Jedan od najvećih izazova u mojoj karijeri je da igram u Evroligi, do sada nisam igrao u tom takmičenju. Znam koliko su intenzivne te utakmice, znam koliko je potrebno biti mentalno jak i fizički za taj izazov. Jedva čekam. Srećan sam što sam tu, što sam vidio stare i nove saigrače. Većinu igrača poznajem, sve osim Egzuma, mada sam ga gledao i sjajan je igrač. Lijepo je krenuti u novu avanturu i u nove pobjede."

Prethodnu sezonu Partizan nije završio onako kako je zamislio. Ostao je bez pehara na kraju. Upravo je to nešto što želi da promijeni ove sezone. Zbog toga su i stigla mnoga velika imena, da bi se napali pehari.

"Nismo završili sezonu kako treba, fale nam trofeji i želimo da se nagradimo. Imamo veće šanse i bićemo bolji tim ove godine. Biće intenzivna sezona, sa potrošnjom velikom. Znamo koliko je naporna Evroliga, koliko igrač mora da bude spreman za svakog protivnika, nema lakih protivnika i lakih utakmica. Jedva čekam, samo da se oporavim. Radujem se izazovima", zaključio je Avramović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC