• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve što treba da znate o Srbija - Grčka: Novi lider, imperativ pobjede i gdje da gledate važnu utakmicu reprezentacije!

Autor Dragan Šutvić

Košarkaši Srbije igraće veoma važan meč protiv Grčke u kvalifikacijama za Mundobasket.

 srbija grčka košarka najava  Izvor: Matic Klansek Velej/© MN press, all rights reserved

Nakon odrađenih priprema za Evropsko prvenstvo i odigranih prijateljskih mečeva protiv Crne Gore, Slovenije, Italije i Njemačke, reprezentaciju Srbije očekuju novi izazovi. Ovog puta košarkaši Srbije izlaze na parket u takmičarskom meču, a protivnik u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo je izuzetno jaka selekcija Grčke, jedan od glavnih favorita za osvajanje titule na Evropskom prvenstvu.

Na meč koji se u četvrtak od 20:00 igra u krcatoj Beogradskoj areniGrci dolaze predvođeni Janisom Adetokunbom, ali u rosteru imaju još nekoliko veoma kvalitetnih košarkaša. Ni takvog tima Srbija ne sme da se uplaši jer joj samo trijumf garantuje ostanak u borbi za plasman na Mundobasket.

A neće biti uopšte lako stići do tog takmičenja...

Situacija na tabeli

Zbog poraza od Letonije u Rigi i Belgije u Nišu tokom prethodnog FIBA prozora, nacionalni tim Srbije sada praktično nema prava na grešku. Do kraja kvalifikacija moraće da se nižu pobjede, a rivali će biti Grčka, Turska i Velika Britanija. I dok je tim sa Ostrva autsajder u ovoj grupi, mečevi protiv Grka i Turaka biće izuzetno naporni za selekciju Svetislava Pešića.

Ipak, sve će se to lakše podnositi ako krajem avgusta nacionalni tim upiše dva trijumfa. Prvo protiv Grčke u Beogradu, a zatim na gostovanju Turskoj, Srbija će imati priliku da se vrati na pobjednički kolosijek, pokaže cijeloj Evropi snagu i još jednom istakne kandidaturu za osvajanje Evropskog prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sastavi timova

Selektor Srbije Svetislav Pešić kasno sinoć saopštio je spisak od 12 košarkaša na koje računa za mečeve protiv Grčke i Turske.

  • Dejan Davidovac
  • Vanja Marinković
  • Nikola Kalinić
  • Vladimir Lučić
  • Ognjen Dobrić
  • Dušan Ristić
  • Nikola Jokić
  • Marko Jagodić Kuridža
  • Vasilije Micić
  • Marko Gudurić
  • Ognjen Jaramaz
  • Nikola Milutinov

Još juče na konferenciji postalo je jasno da selektor Pešić ne može da računa na povrijeđenog Nemanju Bjelicu, a u međuvremenu su sa spiska od 15 košarkaša otpali roviti Nemanja Nedović, kao i Boriša Simanić i Filip Petrušev. Naravno, to ne znači da su oni precrtani sa spiska za Evrobasket i mogli bismo da ih vidimo u sastavu tima za veliko takmičenje koje Srbiju očekuje u septembru.

Selektor Grka Dimitris Itudis odlučio se za sljedećih 12 košarakaša pred meč sa Srbijom: Kostas Slukas, Kostas Papanikolau, Nik Kalates, Janis, Tanasis, Kostas Adetokunbo, Dimitris Agravanis, Janopulos Larencakis, Tajler Dorsi, Leonidas Kaselakis, Lefteris Bohoridis, Mihalis Lucakis.

Ovu reprezentativnu akciju propustiće Janis Papapetru - ljetno pojačanje Partizana, ali i Janis Kozelpoglu, nekadašnji igrač beogradskih crno-bijelih.

Gdje je prenos?

Meč dvije reprezentacije koje će u narednim nedeljama pretendovati na evropsku titulu možete pratiti na Sport Klubu 1, od 20:00. Podsjećamo da je Beogradska arena rasprodata i da karata više nema u prodaji, a nadamo se da će "Orlovi" uz podršku pune hale na Novom Beogradu uspjeti da savladaju ekipu protiv koje će se boriti i za medalju na Evropskom prvenstvu narednog mjeseca.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC