• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nurkić lomio obruč - od ovog nema odbrane! Svi pričaju o potezu NBA centra! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bosna i Hercegovina napravila je veliko iznenađenje poslije dva produžetka, a svi pričaju o fenomenalnom potezu NBA centra...

 Jusuf Nurkić zakucavanje preko Furnijea Izvor: Twitter/FIBA Basketball World Cup/Screenshot

Bosna i Hercegovina napravila je ogromno iznenađenje u kvalifikacijama za Mundobasket. Srušila je favorizovanu Francusku i to poslije trilera i dva produžetka - 96:90 (28:14, 10:32, 21:5, 17:25, 7:7, 13:7).

U Sarajevu je pao jedan od favorita na predstojećem Eurobasketu, a cijeli svijet priča o jednom potezu. O zakucavanju NBA centra Jusufa Nurkića preko Vensana Poarijea početkom posljednje dionice. Fintirao je Nurkić šut za tri, prevario čuvare, onda se zaletio u reket i umalo slomio obruč. Cijela hala je ustala zbog toga...

Ovako je to izgledalo:

Mogala je domaća selekcija sve da riješi i pre produžetka, imala je prednost na 14 sekundi prije kraja je vodila (76:74), ali je Furnije ukrao loptu Nurkiću, zakucao u kontri, a Džon Roberson nije pogodio trojku, što je značilo da meč ide u produžetak (76:76). Tamo je bilo previše grešaka na obe strane, mali broj poena, a Džanan Musa promašio je trojku za pobjedu poslije dodatnih pet minuta igre (83:83).

Bio je to znak da će se igrati još pet minuta košarke, a stvari su se zakomplikovale za BiH pošto je Nurkić u završnici prvog produžetka dobio petu ličnu. Zamijenio ga je Kenan Kamenjaš i odradio je odličan posao. Na oko minut pirje kraja bilo je neizvesno (91:90). Tada je Kamenjaš ispravio promašaj Robersona, pa je onda ukrao loptu Poarijeu, a Aleksandar Lazić je pogodio trojku na 25 sekundi prije kraja koja je stavila tačku na meč (96:90).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srbin

Ko ptica, kada je to bilo, jel ko gledao.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC