• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikad slabiji sastav Španije u 21. vijeku? Skariolo objavio spisak za Eurobasket: Na njemu nema najvećih zvijezda...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Košarkaška reprezentacija Španije igraće u nešto slabijem sastavu nego što smo navikli, ali i dalje su u krugu favorita.

 Španija bez najvećih zvijezda na Eurobasketu 2022 Izvor: MN PRESS

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo saopštio je danas spisak igrača na koje računa za predstojeći Eurobasket, a na kome nema velikih zvijezda koje su u posljednje dvije decenije donosile medalje "crvenoj furiji", pa bi se čak moglo reći da je ovo i njihov najslabiji tim u 21. vijeku.

Posljednji igrači koje je Skariolo "precrtao" pred put u Tbilisi su mladi plejmejker Huan Nunjez i centar Fran Gera, što znači da će Španija igrati sa sljedećim igračima na turniru na kome "brani" bronzanu medalju: Lorenzo Braun, Haime Pradilja, Rudi Fernandez, Ćabi Lopez-Arostegi, Haime Fernandez, Dario Brizuela, Alberto Dijaz, Sebas Saiz, Vili Ernangomez, Usman Garuba, Huančo Ernangomez i Đoel Para.

Kao što je i najavljeno, Španija će imati i Amerikanca u sastavu, pošto je Lorenzo Braun na insistiranje Skariola dobio španski pasoš, a sve usljed velikih problema sa povredama koje ima "crvena furija".

Nastupiće bez igrača kao što su Serhio Ljulj ili Nikola Mirotić, evidentno je da ne posjeduju individualni kvalitet kakav ih je krasio prethodnih godina, međutim niko ne bi smio da ih potcijeni, bez obzira na to što u sastavu nema nijednog igrača Barselone, možda i najjačeg evropskog tima.

Španije na Eurobasketu igra u grupi "A" zajedno sa Crnom Gorom, Turskom, Gruzijom, Belgijom i Bugarskom, gdje bi uprkos svemu trebalo da budu među najvećim favoritima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC