• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos na Eurobasketu: "Napustićemo turnir, napali nam igrača" NBA as dobio batine nakon frke? Opet skandal i zbog sudija!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Utakmica Gruzije i Turske završena je haosom na terenu, poslije čega Turci tvrde da je NBA igrač dobio batine u svlačionici!

 Haos-na-Gruzija-Turska-na-Eurobasketu Izvor: Youtube/FIBA Media

Potpuni haos na Evropskom prvenstvu u grupi koja se igra u Tbilisiju, u Gruziji! Domaćin je paklenoj završnici poslije dva produžetka pobijedio favorizovanu Tursku 84:81, a utakmicu je obilježio skandalozni kraj. Selektor gostiju Ergin Ataman je isključen, a igrači dva tima Furkan Korkmaz i Duda Sanadze su izbačeni na četiri sekunde prije kraja zbog sukoba, a Turska je uložila žalbu optuživši sudije da su joj ukrale 22 sekunde, što se zaista i vidjelo na snimku,. A haos je tu tek počeo!

Pomoćni trener Turske Hakan Demir došao je na konferenciju za novinare i održao dramatično obraćanje. On je rekao da se poslije meča u restriktivnom prostoru dogodio fizički napad na reprezentativca Turske Furkana Korkmaza. "Trojica gruzijskih igrača su ga napala", rekao je on, dok je prekidao obraćanje da bi telefonirao. Nedugo poslije toga, potpredsjednik Košarkaškog saveza Turske Omer Onan zaprijetio je napuštanjem turnira! "Ako nam ne bude dostavljen snimak sa bezbjednosnih kamera, napustićemo turnir!", povikao je legendarni turski košarkaš.

Izvor: Twitter/euroleaguetime1

A svemu tome je prethodio zaista nevjerovatan snimak sa utakmice, na kojem se vidi da je očigledno vrijeme išlo i dok su igrači bili "u klinču" na terenu, a igra nije išla. Pogledajte snimak koji pokazuje da su arbitri i zapisnički sto očigledno napravili veliki previd:

Na sudije su se u nedjelju žalili i Litvanci, optuživši ih da su im "ukrali" slobodno bacanje. Iako je selektoru Njemačke Gordonu Herbertu dosuđena tehnička greška, Litvanci su ukazali na to da nisu izveli slobodno bacanje koje je trebalo da izvedu zbog te odluke. Zbog svega viđenog, kao i zbog spektakularne pobjede BiH nad Slovenijom uz loš nastup bijesnog Luke Dončića, nedjelja je do sada bila daleko najuzbudljiviji dan Evropskog prvenstva u košarci. A glavne borbe tek počinju!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC