• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda se oglasila poslije inspekcije Ministarstva! "U izvještaju utvrđeno da nema nikakvih nepravilnosti"

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je u prethodna dva mjeseca bila pod monitoringom inspekcije Ministarstva finansija koja se bavila njihovim poslovanjem u posljednjoj deceniji.

 crvena zvezda se oglasila saopštenjem nakon inspekcije  Izvor: MN PRESS

KK Crvena zvezda oglasio se saopštenjem u kome su obavijestili javnost da su u ponedjeljak (5. septembar) primili zapisnik o inspekcijskoj kontroli kluba Ministarstva finansija (Sektor za budžetsku inspekciju) koji su u prethodnom periodu provjeravali poslovanje kluba u prethodnoj deceniji, preciznije od 1. januara 2012. do 29. avgusta tekuće godine.

U saopštenju koje prenosimo navodi se da nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

"Klub sa zadovoljstvom konstatuje da je izuzetno detaljan izvještaj koji je KK Crvena zvezda dostavljen na 43 strane, ocijenio da u radu KK Crvena zvezda nema ni najmanjih finansijskih i bilo kakvih drugih nepravilnosti, i da su sve radnje u potpunom skladu sa Zakonom!", navodi se na početku saopštenja Crvene zvezde i dodaje da je postupak vanredne inspekcijske kontrole pokrenut 3. juna i da za to vrijeme nisu utvrđene nikakve nepravilnosti.

"Ovim je samo potvrđeno sve ono što je KK Crvena zvezda mts radio u prethodnih 8 mjeseci stavljajući na uvid javnosti do detalja svoje finansijsko poslovanje, prihode, rashode, plate igrača i trenera, menadžmenta, i sve ono što podrazumijeva transparentno i legalno poslovanje jednog kluba koji to radi u skadu sa Zakonima Republike Srbije već godinama.

Kako bi uredili srpski sport, na prvom mjestu košarku, KK Crvena zvezda mts poziva i sve ostale da objave svoje izvještaje kao i nalaze budžetske inspekcije Ministarstva Finansija jer vjerujemo da nismo samo mi kao klub kontrolisani i time daju svoj doprinos u sređivanju stanja na ovom polju i to što prije. Sport bi u svim svojim oblastima trebalo da bude potpuno transparentan. Tu posebno mislimo na one koji bi da se bavi svima, osim sobom: nekakvim nacionalnim sudijskim ključevima, pokušajima da mijenjaju menadžmente u ligama, osnivanjima i gašenjima privrednih društava, prebacivanjem sponzora i finansijskim uticajem na lige u kojima nastupaju – umjesto da se „pozabave“ svojim finansijama i uvedu ih u zakonske tokove. Počev od neplaćenog poreza", navodi se u saopštenju Zvezde i dodaje da je ovo "pokazatelj zašto su na ovom polju prvi u regionu".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC