• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija zna ko je čeka na EP! Neviđena drama, Turci izgubili dobijen meč, Osman i Korkmaz tragičari!

Autor Haris Krhalić

Odigran je prvi meč osmine finala Eurobasketa.

 Francuska slavila protiv Turske nakon drame Izvor: MN PRESS

Počelo je, odigran je prvi meč osmine finala Eurobasketa i Francuska je pobijedila Tursku poslije drame i produžetka (86:87). To znači da će Srbija igrati protiv njih ukoliko preskoči prvu prepreku i savlada Italiju u prvom kolu nokaut faze takmičenja. Meč u Berlinu opravdao je sva očekivanja. Tragičar je mogao da bude Evan Funije koji je vikao na saigrače ranije, ali je na kraju on ispao jedan od junaka uz Rudija Gobera, a tragičari su bili Cedi Osman i Furkan Korkmaz...

Počeli su Francuzi meč savršeno, odmah su stigli do dvocifrene prednosti (10:18), potom su vođstvo uvećali do maksimalnih "+14" (24:38). Međutim Turci nisu odustajali. Čak naprotiv, napravili su nevjerovatnu seriju od 19:0 i od zaostatka (38:49) došli su do vođstva (57:49) i to trojkom Tundžera uz zvuk sirene za kraj trećeg kvartala. Bila je to najava nove drame. I sve to bez Šejna Larkina, prve zvijezde tima.

Rudi Gober ušao je u problem sa ličnim greškama, Kole ga je uprkos svemu tome istavio na parketu. Francuska je uspjela da se smiri, da uzvrati i da dođe do izjednačenja na oko četiri minuta prije kraja (66:66). Jasno je već tada bilo da će svaki posjed biti zlata vrijedan i da će i jedni i drugi morati da paze na svaki detalj. Vidjelo se to i na parketu. Uz šou Ergina Atamana sa klupe koji je pravio veliki pritisak.

Na ulasku u posljednji minut Furnije je ušao u reket i pogodio za minimalnu prednost (72:73), da bi u sljedećem napadu napravio nevjerovatnu glupost, na šutu za tri je faulirao Korkmaza. Evan se raspravljao sa sudijama, tvrdio da je faul bio na zemlji i ne na šutu, arbitri nisu promijenili odluku, a Furkan je dao sva tri penala na 45 sekundi do kraja (75:73). Uz to je Kole donio čudnu odluku da drži igrača Reala Geršona Jabuselea na klupi dok se sve lomilo. Onda je Furnije ponovo pogriješio, nagazio je liniju, bila je to njhova 20. izgubljena lopta. Uslijedio je brz faul, poeni Korkmaza sa penala, pa poeni Ertela i onda nesportska lična bivšeg igrača Mege Luvavu-Kabaroa, ali ni to nije bio kraj.

Osman je promašio oba penala, a onda je Luvavu ukrao loptu Osmanu i iznudio faul, bio je to posljednji mali faul turskog tima. Furnije se zaletio, promašio je "flouter", Gober je uhvatio loptu i zakucao za izjednačenje (77:77). Ataman je tražio tajm-aut za posljednji napad na 2,7 sekundi prije kraja. Tundžer je šutirao trojku, nije pogodio, to je bio znak da meč ide u produžetak.

Krenuo je obračun Gobera i Korkmaza, Rudi je pogađao u reketu, Furkan je davao trojke, pa je poslije dva minuta igre u dodatnom vremenu bilo neriješeno (83:83). Tundžer je napravio nesportsku na Goberu, sudije su gledale snimak, ustanovile da je jedna trojka Korkmaza bila ustvari dvojka, ali Gober nije to nagradio. Tundžer se iskupio poenima, Korkmaz je zatim dao oba penala, M'Baj je promašio za tri, Rudi je opet uhvatio loptu i fauliran je, promašio je oba. Osman je uhvatio loptu na 13 sekundi prije kraja, Tarpi je ukrao loptu Korkmazu i završio meč. Kakva drama...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC