• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta ćemo sa Dončićem? Jedino da ga zaključamo! Luka ide ka Srbiji, a Hrvat poručuje: Pa pogađa sa devet metara...

Autor Haris Krhalić

Može li neko da zaustavi Luku Dončića? U reprezentaciji Belgije nisu optimisti...

 Dario Đerđa najavio utakmicu Slovenije i Belgije Izvor: MN Press/Matic Klansek Velej/Sportida

Svi su već "nacrtali" polufinale između Srbije i Slovenije, međutim do reprize borbe za prethodno zlato na Eurobasketu ima još mnogo. Srbija mora da "izbaci" prvo Italiju, pa Tursku ili Francusku, dok će Slovenija imati nešto lakši put - Belgija, a onda bolji iz duela Ukrajine i Poljske. Može li zbog toga da dođe do opuštanja prvaka Evrope? U reprezentaciji Belgije se nadaju, ali su svjesni da imaju vrlo težak zadatak pred sobom.

Njihov selektor Dario Đerđa u najavi utakmice podsjeća da je njegova ekipa imala dosta problema u reketu, ali je svjestan da najveća opasnost prijeti od Luke Dončića, inače strijelca čak 47 poena u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto u grupi.

"Što se tiče zaustavljanja Dončića... Moraćemo da ga zaključamo u svlačionici", našalio se Zadranin, pa dodao: "Luka je fenomenalan. Ovo je sve druga planeta za nas - Luka Dončić, Nikola Jokić i Janis Adetokunbo. Ovo su najveće zvijezde turnira, to je definitivno. Ali, iskreno mislim da Luka nije Slovenija. Daće sigurno sve od sebe, ali tu su i drugi i ne prijeti nam opasnost samo od njega...".

Po mišljenju Darija Đerđe, najveći favoriti za osvajanje zlata su upravo i reprezentacije čije je igrače izdvojio - Srbija, Slovenija i Grčka - dok dodaje da je na njima da naprave iznenađenje.

"Kako da zaustavimo napad kada te čovjek 'udari' sa devet metara? Nije lako. Ali, nije Slovenija samo Dončić, tu su još i Dragić, Prepelič, Blažič, Čančar, pa Majk Tobi... Kompletan je ovo tim. Nama ostaje da pokušamo da budemo blizu i da ne dozvolimo skok u napadu".

Podsjetimo, meč između Slovenije i Belgije igra se ove subote od 14.45. Danas su na programu i susreti Turska - Francuska (12.00), Nemačka - Crna Gora (18.00) i Španija - Litvanija (20.45).

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC