• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema smisla ovo što rade sudije na Eurobasketu! Bio u ABA, sad je u NBA, pa udario na arbitre: Svi mi isto kažu!

Autor Haris Krhalić

Francuski košarkaš je otvoreno kritikovao sudije uprkos pobjedi njegove reprezentacije nad Turskom.

 Timoti Luvavu Kabaro komentarisao suđenje Izvor: MN Press/Marko Metlaš

Francuska i Turska odigrali su najdramatičniju utakmicu dosadašnjeg toka Eurobasketa, ali srećniji su na kraju bili olimpijski vicešampioni. Francuska je slavila 87:86 poslije produžetka u koji se "uvalila" Turska. Mogli su igrači Ergina Atamana sve da riješe u regularnom dijelu utakmice, gdje ih je "prodao" Džedi Osman, da bi potom u posljednjem napadu i Furkan Korkmaz izgubio loptu i prepustio "trikolorima" mesto u četvrtfinalu gdje ih potencijalno čeka Srbija.

I ovoga puta sigurno će mnogo biti povika na suđenje pošto su arbitri u završnici donijeli više spornih odluka zbog kojih su negodovali igrači oba tima, a to je prokomentarisao i Timoti Luvavu Kabaro poslije utakmice.

"Od početka takmičenja sudije nisu dobre. Nema smisla to što rade. Pričao sam sa mnogim igračima iz raznih reprezentacija i svi isto kažu...", kritikovao je bez ikakvog ustezanja sudije Luvavu, posebno iznerviran zbog nesportske greške koja je dosuđena Francuskoj, kada je Osman dobio priliku da sa slobodnih bacanja riješi utakmicu.

Ipak, promašio je oba "penala", stegla mu se ruka, poslije toga je Francuska došla do lopte i izjednačenja preko Gobera, da bi nakon toga odigrala nešto staloženije u produžetku, mada su opet Turcima dali šansu.

"U svim ovim utakmicama, kao i danas gdje smo vodili 14 razlike, nismo uspjeli to da iskontrolišemo do kraja. Gubili smo lopte, nije bilo dobro, ali smo pričali na tajm-autu i riješili smo to. Imamo sjajne igrače u ovom timu i mnogi od njih su to pokazali danas. Možemo da popravimo broj izgubljenih lopti", rekao je Luvavu koji otvoreno priznaje da Francuska nije na potrebnom nivou kakav se očekuje od njih.

Nekadašnji košarkaš Mege, u kojoj je igrao u sezoni 2015/16 prije odlaska u NBA, dodaje i da ne obraća previše pažnju na to ko bi mogao da rival Francuske u četvrtfinalu: "Srećni smo da igramo protiv bilo koga u četvrtfinalu i bićemo spremni".

Nakon utakmice se kraj srpskih novinara zaustavio i Geržon Jabusele koji takođe nije želio da kaže da li "preferira Srbiju ili Italiju" za rivala u narednoj nokaut rundi, dok je na pitanje da li ga je fajnal-for u Beogradu spremio za dramatične utakmice i završnice kakva je bila današnja.

"To je drugačije, to je klupski nivo, ali rekao bih da su nas spremile Olimpijske igre. Skroz je drugačiji nivo košarke u ta dva slučaja", rekao je Jabusele.

Pogledajte

01:34
Jabusele
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC