• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenac iz Denvera o prozivanju sa Jokićem: Još ne misli o Srbiji, a evo zašto mu je drago zbog Nikole! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Slovenački košarkaš Vlatko Čančar dio karijere proveo je u Megi, a sada u Denveru igra sa Nikolom Jokićem.

 vlatko čančar o nikoli jokiću Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Slovenci su izborili plasman u četvrtfinale Eurobasketa pobjedom nad Belgijom, a time je napravljen i još jedan korak ka potencijalnom polufinalu protiv Srbije. Na ovogodišnjem turniru mogli bismo da vidimo reprizu finala iz 2017. godine već u polufinalu, a taj okršaj bio bi i susret dvojice saigrača iz Denver Nagetsa. Sa jedne strane bi bio Nikola Jokić kao prva zvijezda srpskog tima, a sa druge Vlatko Čančar.

Zbog toga je njegova izjava bila posebno zanimljiva srpskim medijima nakon slovenačke pobjede protiv Belgije. I bio je Vlatko spreman da priča. Govorio je o meču svog tima protiv Belgijanaca, ali i o Nikoli Jokiću koji bi mogao da mu bude rival u polufinalu.

"Falilo nam je malo energije u prvom poluvremenu, oni su dali mnogo trojki i to ih je držalo u utakmici. Morali smo malo da se uozbiljimo, tako da kažem. Igrali smo našu igru 40 minuta i trebalo je nekoliko minuta da napravimo razliku i zadržimo prednost", ispričao je košarkaš Denvera.

On za sada ne razmišlja o Srbiji, pošto Slovence prije polufinala čeka još jedan meč, okršaj sa pobjednikom duela Ukrajina - Poljska. Dok se ne prebrodi ta prepreka, sa Jokićem će biti u odličnim odnosima, a "peckanja" bi mogla da krenu tek kad se saznaju parovi polufinala. 

"Nema još polufinala sa Srbijom u mislima, dugo je prvenstvo, svašta može da se dogodi. Naravno da bismo voljeli polufinale sa Srbijom, ali ne želim da potcijenim ni Ukrajinu ni Poljsku. Često se vidimo i čujemo Nikola i ja, nema još prozivanja. Svako je i dalje u svojim šinama. Drago mi je da ga vidim s porodicom, Natalijom i ćerkom Ognjenom".

Svi pričaju o Jokiću, Dončiću i Janisu, trojici dominantnih kao nikada u Evropi. "Nevjerovatno, mislim da je nikad više NBA igrača na Evropskom prvenstvu, fenomenalno je za evropsku košarku što se odazvalo toliko superzvijezda. Čast mi je da sam dio takvog turnira".

Pogledajte izjavu slovenačkog košarkaša:

Pogledajte

01:58
Vlatko Čančar
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC