• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešićev problem su godine, i ja bih udaljio Teodosića! Đurović oštar: Kapiten to ne smije da radi, a on je više puta

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poznati trener detaljno analizirao učešće reprezentacije na Evropskom prvenstvu, poraz od Italije, probleme, kao i situaciju sa Milošem Teodosićem.

 Vlade Đurović komentarisao nastup Srbije na Eurobasketu 2022 Izvor: TV Prva/Screenshot/MN Press

Poznati srpski košarkaški trener i komentator Vlade Đurović dao je opširan intervju za hrvatski portal Index.hr i u njemu otvoreno komentarisao situaciju u srpskoj reprezentaciji prije Eurobasketa, na turniru, kao i poslije razočaravajuće eliminacije u četvrtfinalu protiv Italije.

Trofejni trener je rekao da podržava Pešićevu odluku da odstrani iz ekipe Miloša Teodosića, ali je i ukazao na to da su selektorov problem njegove godine i velika generacijska razlika između njega i ekipe.

"Jako neobičan turnir s puno iznenađujućih rezultata. Svi najveći favoriti za medalje su ispali prije polufinala, a gledali smo dosta zanimljivih utakmica. Srbija je bila ubjedljiva u najlakšoj grupi, u kojoj su uglavnom bile reprezentacije druge ili čak treće evropske klase... Naravno, stvorila se euforija, svi su samo pričali o tome kako ćemo biti prvaci. 'Imamo Jokića, imamo Micića, dovoljno je', govorili su mnogi u Srbiji. E pa, nije dovoljno. Možda bi bilo dovoljno da su tu bili Bogdan Bogdanović, Bjelica i Teodosić, ali i tada bi bilo upitno koju bi medalju uzeli i pitanje je bi li je i s njima uopšte uzeli. No, sigurno je da bi bolje prošli", rekao je Đurović.

"TEO NIJE KLASA MOKE I SALETA"

Izvor: MN PRESS

On je otvoreno rekao da je saglasan sa selektorom Pešićem oko toga da Teodosić više ne bi trebalo da igra za reprezentaciju. "Po pitanju Teodosića, napravio bih jednako što i Pešić. Miloša ili zoveš ili ga ne zoveš. Ako ga zoveš, mora igrati jer je majstor. Objektivno, Teodosić ne pripada klasi Zorana Slavnića i Saše Đorđevića, blizu je, ali ipak nije tolika klasa. Međutim, u njegovom 'prajmu', nije bilo jačeg igrača", rekao je Đurović, pa ipak odao veliko priznanje Teu za sve što je dao Srbiji.

"Sve medalje koje je Srbija uzela, uzela ih je na njegov pogon. Stalno se odazivao i bio je pravi majstor, kreacijom, ali i realizacijom. Problem s Milošem nije bio da ne igra obranu i da se koncepcijski ne uklapa u reprezentaciju. Ne, Teodosić je napravio neke disciplinske prekršaje i to više puta. Kao kapiten to nije smio da radi i ja bih ga na isti način udaljio kao što je to napravio Pešić. Tu Pešića ne treba kritikovati, ali previše se oslonio na neke igrače koji objektivno nisu mogli da daju ono što je on od njih zahtijevao. Mnogi će reći da je Srbija imala samo jedan loš dan, onaj protiv Italije. To nije tačno, jer su svi rivali u grupi bili nedorasli", rekao je Đurović.

"PEŠIĆEV HUMOR VIŠE NE PROLAZI"

Izvor: MN PRESS

Potom je ukazao i na to da su Pešićev problem njegove godine (73). "Drugi problem s Pešićem je njegova dob. Razlika između njega i igrača je pedeset godina. Njegov humor u ovoj generaciji ne prolazi kao što je prolazio nekad. Ova ekipa je drugačija, ovi momci su drugačiji. Pešić više nema Gurovića, Bodirogu ili Divca, ovo je potpuno nova generacija i jako je teško biti selektor u tako poznim godinama", dodao je Đurović.

Podsjetimo, Pešić se u petak javno oglasio i saopštenjem i porukom da je apsolutno svjestan odgovornosti i razočaranja koje su on, stručni štab i ekipa priredili navijačima. Takođe, oglasio se i predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, odao priznanje i zahvalnost igračima, konstatovao da je ostvaren neuspjeh i da osudio sramotne uvrede i primitivizam.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC