• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igraću gdje god trener kaže, sve za tim! Mitrović pričao o Zvezdi: Adams ima NBA iskustvo, dajte mu vrijeme!

Autor Haris Krhalić

Luka Mitrović je pred početak nove sezone pričao o planovima, ciljevma, poziciji, pojačanjima...

 Luka Mitrović o Zvezdi i pojačanjima Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Crvena zvezda ulazi u završni dio priprema za novu sezonu. Utakmice u Turskoj su završene, slijedi put na Kipar, pa start takmičarskih mečeva. Kako sve to izgleda za sada, kako ekipa napreduje, šta su planovi i očekivanja, o svemu tome pričao je Luka Mitrović. Zajedno sa Stefanom Lazarevićem i Nemanjom Nedovićem obilježio je početak prodaje sezonskih karata.

Neposredno pred početak razgovarao je sa novinarima o svemu što očekuje i njega i tim. Čeka se još uvijek da svi budu u potpunosti zdravi i spremni da se slave u službu tima. "Približava se početak nove sezone, dosta toga smo napravili, očekuje nas dosta posla kao i svaku 'novu' ekipu as dosta novih igrača, novim trenerom. Još uvijek smo u fazi košarkaškog upoznavanja. Naknadno su se priključili Dobrić i Petrušev koji su bili sa reprezentacijom. Bilo je tu nekih sitnih problema, neki su propuštali neke kraće periode, srećom ništa ozbiljnije. Čekamo Nedovića da se oporavi i da budemo kompletni i da u punom sastavu dočekamo prvi meč", rekao je Mitrović.

Zadovoljan je kako funkcioniše saradnja sa novim trenerom Vladom Jovanovićem. Sve ide onako kako je i isplanirano. "Svaki trener ima svoje zahtjeve, principe, tako je i sa Vladom. Ono što nas je krasilo uvijek je dobra energija, jaka fizička igra u fazi odbrane posebno. Imamo i te kako dobar napadački potencijal koji tek treba da pretvorimo u konkretan kvalitet na terenu, nadam se da će to brzo da se dogodi."

Ove sezone crveno-bijeli su dobor popunjeni u reketu. Tu su Hasan Martin, Filip Petrušev, Ben Bentil, Ognjen Kuzmić, Dalibor Ilić i naravno Mitrović. "Svakako da u ovakvom formatu takmičenja i sa mnogo utakmica potreban je širok roster. Svaki igrač može malo da se rastereti u pojedinim mečevima, teško je očekivati od bilo koga da na istom visokom nivou odigra 80 i više mečeva. Biće sa te strane lakše i pod košem i na spoljnim pozicijama. Svako će moći da uskoči, da povuče i pogura kada ne bude išlo. Što se moje forme tiče, zadovoljan sam. Važno mi je da sam prošao kompletne pripreme sa ekipom, bez nekih većih pauza, bila je ta kratka zbog zdravstvenih problema, sve je dobro hvala Bogu, tijelo sluša, nadam se da će tako ostati."

Pričao je i o novim pojačanjima, ali i o svojoj poziciji. Inače je krilni centar, mada je prošle sezone više bio na poziciji centra. Spreman je za obje uloge. "Ima tu dosta dobro poznatih imena, kao i igrača koji su prvi put na ovakom nivou. Kao i svakoj dobroj ekipi, kakva težimo i želimo da budemo, mi neki starosjedioci daćemo sve od sebe, na raspolaganju smo da pomognemo novim igračima da se naviknu i da brže prođe period adaptacije. Što se pozicije tiče, igraću šta god bude trebalo. Tako su se nekako stvari odvijale i prethodnih sezona, nije mi strano ni pozicija četiri ni pet, bitno je ono šta radite na terenu. Moja igra se neće mnogo razlikovati na bilo kojoj od tih pozicija, preko noći ne mogu da postanem drugi igrač niti da radim nešto što nisam radio do sada. Šta god trener vidi, tu sam da pomognem timu."

U pripremnim utakmicama navijače je posebno privukao Džejlen Adams. Američki košarkaš, plejmejker, koji prvi put igra u Evropi. Igrao je za Atlantu, Portland, Milvoki, a u Zvezdu stiže iz Australije. Tamo je igrao za Sidnej KIngse sa kojima je osvojio titulu i proglašen je za najkorisnijeg igrača lige (MVP), bio je deo i idelna petorke.

"Adams ima NBA iskustvo, igrao je u Australiji koja nama možda nije poznata liga, tamo je bilježio sjajne partije. Ima ogroman potencijal. Biće mu potrebno vremena, kako njemu tako svima. Potrebno je vrijeme, ne treba očekivati sjajne partije ni od njega ni od nas na startu sezone. Nama to nije ni cilj, želimo da kako vrijeme prolazi da individualno izgledamo bolje i da to pretočimo u službu tima i da forma bude sve bolja i bolja."

Za kraj je prokomentarisao novu ulogu Marka Simonovića koji će biti pomoćni trener Jovanoviću "Sima se već posljednjih nekoliko sezona pripremao za tu ulogu, iako je bio igrač, ulazio je u toj ulozi. Vidi se kako je spreman", zaključio je Mitrović sa osmehom.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC