• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MVP zaigrao za Denver - prvi meč od Eurobasketa, a on je već sve iznenadio!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nikola Jokić u porazu Denvera od Oklahome nije ostvario nijedan koš iz igre, ali u svom pripremnom meču nije želio da se mnogo troši.

 Nikola Jokić bez poena iz igre u pripremnoj utakmici Izvor: Profimedia

Ostale su još dvije sedmice do početka nove NBA sezone i timovi od Njujorka od Kalifornije se spremaju za izazove koji im predstoje. Među njima su i Denver Nagetsi, koji su protekle noći odigrali prvu utakmicu u predsezoni u kojoj je učestvovao i Nikola Jokić!

Dvostruki MVP NBA lige zaigrao je prvi put nakon Eurobasketa u dresu Srbije, ali je protiv Oklahome i Alekseja Pokuševskog ostvario učinak kakav gotovo sigurno do kraja predstojeće sezone nećemo vidjeti - bez ijednog koša iz igre. Na kraju, Oklahoma je ostvarila pobjedu 112:101.

Bio je ovo prvi put da se Jokić našao na terenu poslije poraza Srbije od Italije u osmini finala Evropskog prvenstva prošlog mjeseca. On se odmah potom vratio u SAD gdje se priprema za novu sezonu, ali očito je da ga Majk Meloun neće mnogo trošiti dok ne startuju takmičarski NBA mečevi.

Zbog toga je Jokić u porazu Denvera od Oklahome na parketu proveo tek 15 minuta. Samo je jednom šutirao iz igre, a i to je bio promašaj pri šutu za tri poena. Imao je učinak od dva poena (oba iz slobodnih bacanja), pet skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte. Naravno, najviše su navijači Denvera gledali u Džamala Mareja i Majkla Portera, dvojicu koji su protekle sezone bili van tima zbog ozbiljnih povreda koje su ih dugo odvojile od parketa.

Marej je upisao 10 poena za 14 minuta, dok je Porter za isto vrijeme dodao 12 poena. Sa druge strane, bilo je zanimljivo vidjeti našeg Alekseja Pokuševskog u redovima Oklahome. On je za 20 minuta u igri ostvario učinak od pet poena, šest skokova, dvije asistencije, jedne blokade i jedne ukradene lopte. Pokuševski je tokom ljeta radio na svom individualnom napretku, nakon što mu Oklahoma nije dozvolila da bude dio tima Srbije na Eurobasketu, a protiv Denvera je najveći dio fokusa u njegovoj igri bio na dobroj defanzivi i tek četiri šuta ka košu rivala.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC