• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Crvena zvezda pobijedila Budućnost u derbiju 2. kola ABA lige
 Crvena zvezda pobijedila Budućnost u derbiju 2. kola ABA lige

Zvezda pobijedila u ABA derbiju: Drama, prekid i dominacija crveno-bijelih centara protiv Budućnosti!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Crvena zvezda slavila protiv Budućnosti u drugom kolu ABA lige.

 Crvena zvezda pobijedila Budućnost u derbiju 2. kola ABA lige Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde upisali su veoma važnu pobjedu protiv Budućnosti, u derbiju drugog kola ABA lige.

Aktuelni šampion stigao je do trijumfa 69:65 nakon velike drame, posebno u finišu susreta, a Podgoričani nisu imali snage za potpuni rezultatski preokret u Beogradu, iako su tokom četvrte dionice stigli do neočekivane prednost.

Na poluvremenu se, zbog osam poena prednosti za Zvezdu, činilo da crveno-bijeli neće dopustiti povratak u meč gostima, ali to nije bio slučaj. Zvezda je u trećoj i četvrtoj dionici bila znatno neefikasnija, pa smo u finišu gledali dramu. Budućnost je postepeno topila prednost koju su stvorili centri Crvene zvezde, a kada je postalo neizvjesno, upravo su najviši igrači Zvezde poenima iz reketa morali da riješe meč.

O njihovom učinku na ovom meču dovoljno govore brojke - Bentil, Petrušev i Mitrović bili su najefikasniji u redovima aktuelnog šampiona regionalne lige, a zapaženu rolu imao je i debitant Miroslav Raduljica sa pogođenih sedam slobodnih bacanja. Na drugoj strani, Budućnost se najviše oslanjala na energiju Igora Drobnjaka, koji nije uspio da pokrene čitavu ekipu do senzacije u Beogradu.

Nakon dva odigrana meča Crvena zvezda ima maksimalan učinak, dok je Budućnost upisala pobjedu i poraz. U trećem kolu ABA lige Crvena zvezda ide na noge Cedevita Olimpiji u Ljubljanu i to će joj biti prvi meč na gostovanju, dok Budućnost čeka MZT. Skopski tim je u novoj sezoni već poražen od Zvezde i Partizana, a njegov pakleni raspored nastavlja se u Podgorici.

Crvena zvezda: Holand 10, Lazarević 2, Adams 2, Mitrović 15, Lazić 2, Martin, Raduljica 7, Ivanović, Ilić, Petrušev 15, Topić, Bentil 16

Budućnost: Rejnolds 8, Bel-Hajns 5, Šehović, Atić 4, But 4, Lazić 2, Vajt 2, Ilić, Jagodić-Kuridža 5, Drobnjak 19, Popović 8, Kamenjaš 8

Možda će vas zanimati

20:04

KRAJ - 69:65!

Crvena zvezda je upisala pobedu u derbiju ABA lige - u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" savladana je Budućnost iz Podgorice!

19:55

38. minut - Prednost Zvezde, 65:61!

Nakon pogođenih slobodniih bacanja Petra Popovića, Zvezda opet ima četiri poena prednosti.

19:48

37. minut - Holand, 61:57!

Veoma neefikasna četvrtina, odnosno njenih prvih šest minuta. Nakon trojke Džona Holanda rezultat je 6:6, a Crvena zvezda ima četiri poena prednosti koje je stekla u prvih 30 minuta igre.

Izvor: MN PRESS

19:39

33. minut - DRAMA, 55:57!

Crvena zvezda nije postigla poen u četvrtoj deonici, za više od tri minuta igre, a Budućnost je preokrenula rezultat u Beogradu. Čeka nas spektakl u poslednjih šest minuta!

19:32

KRAJ 3/4 - 55:51!

Budućnost je treću deonicu rešila u svoju korist i sada je prednost Crvene zvezde sa poluvremena prepolovljena. Ponovo je Igor Drobnjak (22) ulaskom na parket doneo novu energiju gostujućem timu, a upravo je njegova trojka približila Podgoričane na samo četiri poena zaostatka.

19:25

Prvo promašeno bacanje Raduljice!

Miroslav Raduljice upisao je sedam poena na večerašnjem meču, a svi su bili sa linije penala. Iskusni centar prvi put je promašio slobodno bacanje iz osmog pokušaja, a uz to ima i dva promašena šuta iz igre.

Izvor: MN PRESS

19:19

Holand!

Jedan od najboljih poteza na večerašnjem meču, još sa samog početka utakmice - zakucavanje Džona Holanda! Uživajte:

19:13

24. minut - Probudio se Petrušev, 48:40!

Ubačena trojka, pa pogođen i šut za dva poena, a zatim i iznuđen faul Marka Jagodić-Kuridže zbog kojeg će nekadašnji centar Efesa imati slobodna bacanja dovoljni su da zaključimo da je Filip Petrušev centralna figura treće deonice. Nakon pogođenog drugog bacanja Petrušev je sa 13 poena najefikasniji na meču!

19:09

23. minut - Zvezda bez poena, 43:38!

Veoma spor početak u trećoj deonici, posebno domaćeg tima. Džon Holand i Nikola Ivanović promašivali su sa distance, a Zvezda za više od dva minuta nije uspela da postigne poene.

18:55

Zašto je zaprećeno pražnjenjem hale?

Navijači Crvene zvezde pogrdno su skandirali Damiru Javoru, jednom od trojice arbitara na ovom meču, zbog čega je Sašo Pukl nakratko prekinuo susret. Pogledajte kako je to izgledalo:

Pogledajte

01:00
Delije vređaju sudiju Javora
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Kapiten ekipe Branko Lazić morao je da pozove navijače da prekinu sa uvredama na račun sudije.

Pogledajte

00:15
Branko Lazić smiruje situaciju
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

18:52

POLUVREME - 43:35!

Uspela je Budućnost da se pogotkom Buta u poslednjim sekundama druge deonice vrati na jednocifrenu razliku, ali pravo rešenje za Zvezdine centre nisu uspeli da nađu. U finišu druge četvrtine najviše problema im je napravio Luka Mitrović, koji sada ima devet postignutih poena.

Izvor: MN PRESS

18:45

Prekid meča!

Na manje od dva minuta do kraja druge četvrtine slovenački arbitar Sašo Pukl prekinuo je susret zbog vređanja svog kolege Damira Javora. Navijačima u hali obratio se kapiten Zvezde Branko Lazić i meč je ubrzo nastavljen, ali uz objašnjenje da će prilikom sledećeg skandiranja arbitrima biti pražnjenja tribina!

18:36

15. minut - Dominacija centara Zvezde, 35:27!

Ben Bentil ima 10 postignutih poena, Filip Petrušev sedam, Miroslav Raduljica dodao je šest, a Luka Mitrović pet. Gotovo svi poeni Crvene zvezde stigli su iz reketa! Pored njih dvojice pogađali su samo Stefan Lazarević i Džon Holand.

Izvor: MN PRESS

18:33

13. minut - Prva prednost gostiju, 24:25!

Crvena zvezda već dugo ne uspeva da pogodi iz igre, dok je Budućnost preko Drobnjaka uspela da uhvati kontinuitet u napadu. Polako su gosti topili prednost crveno-belih i u trećem minutu druge deonice prvi put su stekli prednost na ovom meču.

18:22

KRAJ 1/4 - 20:19!

Iako je Budućnost bila mnogo bolja u finišu prve četvrtine, Crvena zvezda uspela je da sauva prednost. Najzaslužniji za to je Miroslav Raduljica, iskusni centar koji upisuje derbi u dresu novog kluba. On je dva puta iznudio faulove igrača podgoričkog tima, a zatim i sva četiri puta bio precizan sa linije penala!

18:20

Đenka gleda Zvezdu!

Na derbiju ABA lige u hali Aleksandar Nikolić je i Čarls Dženkins, nekadašnji igrač Zvezde i sadašnji košarkaš FMP-a.

18:16

8. minut - Odgovorila je Budućnost, 16:13!

Nakon tajm-auta koji je zatražio Vlada Jovanović na klupi podgoričkog tima, njegovi igrači podigli su agresivnost. To je rezultatiralo topljenjem Zvezdine razlike, pa je tajm-aut morao da uzme i njegov kolega istog imena na klupi Zvezde.

18:11

5. minut - Bolji početak Zvezde, 10:4!

Crveno-beli su uspeli da nađu poene iz reketa, pa Luka Mitrović i Ben Bentil prave probleme odbrani gostiju. Upravo su njih dvojica postigli sve poene Zvezde, uz napomenu da je Bentil ubacio sedam poena, a da Mitrović već posle pet minuta ima četiri skoka!

Na drugoj strani terena Budućnost se veoma muči i za sada ima već tri promašena šuta za tri poena.

18:00

POČINJEMO!

Startne petorke!

Crvena zvezda: Holand, Mitrović, Lazić, Ivanović, Bentil

Budućnost: Rejnolds, Bel-Hajns, But, Jagodić-Kuridža, Kamenjaš

17:50

Partizan pobedio!

Samo nekoliko minuta pre početka meča u nekadašnjem Pioniru, Partizan je upisao ubedljivu pobedu u Skoplju. Pročitajte na linku detaljnije o tom trijumfu crno-belih.

Izvor: MN PRESS

17:40

SASTAVI!

Crvena zvezda: Ivanović, Holand, Lazarević, Adams, Mitrović, Lazić, Martin, Bentil, Raduljica, Ilić, Petrušev, Topić

Budućnost: Rejnolds, Bel-Hajns, Šehović, Atić, But, Lazić, Vajt, Ilić, Jagodić-Kuridža, Drobnjak, Popović, Kamenjaš

17:30

Prethodna sezona!

Crvena zvezda i Budućnost odigrali su dv meča u prethodnoj sezoni ABA lige, a beogradski tim bio je uspešniji u oba meča.

Prvi susret bio je na programu bio je u Beogradu, kada je Crvena zvezda savladala Budućnost (71:63) početkom oktobra, dok je revanš odigran u Podgorici sredinom aprila, uz novu pobedu Zvezde (80:76).

17:15

Zvezdin meč u Istanbulu!

Nakon prvog kola ABA lige, Crvena zvezda odigrala je i prvi meč u Evroligi. Ekipa Vladimira Jovanovića poražena je od aktuelnog šampiona Evrope, Efesa. Tokom većeg dela meča u Turskoj crveno-beli pružali su dostojan otpor favorizovanom rivalu, a na kraju su poraženi razlikom od 13 poena - 72:59.

17:00

Rezultati drugog kola!

Meč Crvene zvezde i Budućnosti poslednji je u drugoj rundi ABA lige za ovu sezonu. Ovo su rezultati do sada odigranih mečeva:

  • Split - Cedevita Olimpija 77:95
  • Borac - FMP 84:85
  • Mega - Igokea 76:87
  • Studentski centar - Cibona 97:84
  • Mornar - Zadar 100:91
  • MZT - Partizan 74:92
  • Crvena zvezda - Budućnost 18:00
16:50

Prvi meč Budućnosti!

Ekipa iz Podgorice trijumfom je otvorila novu sezonu ABA lige, a prvu pobedu u sezonu upisali su na veoma ubedljiv način protiv Splita (94:59). U ekipi Budućnosti najbolji učinak imao je Kameron Rejnolds sa 16 poena, a dvocifreni su bili Igor Drobnjak (14), Eron Vajt (13) i Aleksandar Lazić (11).

16:35

Prvi meč Zvezde!

Crveno-beli su u prvom kolu regionalnog takmičenja ugostili MZT iz Skoplja i ubedljivo savladali predstavnika Severne Makedonije u ABA ligi. Izabranici Vladimira Jovanovića stigli su do pobede (87:67) već u prvih dvadesetak minuta, kada su stekli čak 17 poena prednosti. Najefikasniji pojedinac tog meča bio je Džejlen Adams sa 16 poena, a dvocifreni su bili Nikola Ivanović sa 12 i Hasan Martin sa 10 poena. Podsetite se detalja sa tog meča:

16:20

Dobar dan!

Košarkaši Crvene zvezde ugostiće Budućnost u drugom kolu ABA lige, a jedan od najvećih derbija regionalnog takmičenja igraće se u hali "Aleksandar Nikolić". Oba tima ovaj susret čekaju nakon pobeda u prvom kolu, ali uz napomenu da je Crvena zvezda u međuvremenu poražena na gostovanju Efesu u Evroligi.

UKRATKO

  • Crvena zvezda dočekuje Budućnost
  • Duel dvojice Vladimira Jovanovića
  • Derbi kola ABA lige
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije