• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne razumijem, šta hoćete da vam kažem? Trinkijeri povisio ton: Ja sam kriv, Lučić je "mrtav", popijte rakiju!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Trener Bajerna Andrea Trinkijeri se oglasio poslije poraza od Crvene zvezde u petom kolu Evrolige

 Andrea Trinkijeri o porazu Bajerna od Crvene zvezde Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde su poslije četiri uvodna poraza u Evroligi savladali Bajern 78:72 na svom terenu, a trener gostiju Andrea Trinkijeri je odgovarao na pitanja novinara po završetku meča. Italijanski stručnjak imao je šta da kaže medijima, a kako je sve to izgledalo najbolje govori rečenica koju je izgovorio kada je konačno ustao sa stola i krenuo ka svlačionici. "Zaboravio sam, fantastični ste", sa osmijehom je rekao Trinkijeri dok je odlazio.

Prvo je pohvalio srpski tim i čestitao im je na pobjedi.

"Čestitke Zvezdi, vjerujem da je njihov individualni kvalitet donio pobjedu. Sporo smo počeli, odigrali smo dobru drugu četvrtinu, onda su dvije dobre akcije domaćina i trojke Nedovića i Vildoze promijenile situaciju. Bili smo malo pasivni. Onda u drugom poluvremenu nismo bili dovoljno agresivni u napadu. Kada promašujete otvorene šuteve, teško je pobijediti, posebno ovdje."

Onda je uslijedilo pitanje o poređenju dvije ekipe Bajerna, one koja je prošle godine bila nadomak fajnal-fora i ove koja je sa 0-5 počela sezonu.

"Zaista ne razumijem, šta želite da vam kažem? Ne sjećam se ničega više. To je praistorija. Nova ekipa, nova sezona, nova hemija. Ne bih bio dobar u mom poslu da tako gledam. Kada igraš četvrtfinale plej-ofa, postoji osam mjeseci rada, onda se nešto nauči kako igra tim, sada smo na početku. Dva igrača, Heris i Bonga su prvi put zaigrali. Ne mogu ništa da kažem. Nema ništa između te dvije ekipe. Prošlo je toliko vremena."

Potom je nastavio razgovor sa jednom novinarkom, prvo o lošem početku sezone, a onda o tome da može da dobije otkaz u klubu, jer ekipe "lakše mijenjaju trenere nego igrače".

"Nije prijatno sigurno. Kako dalje? Imamo meč za 36 sati, bićemo bolji. Uopšte se ne brinem, još je oktobar. Žalgiris je počeo sezonu 1-10 pa je otišao u plej-of. Otkaz? To je izvan moje kontrole, baš balkanski način, zar ne? Uopšte mi nije prošlo. Sigurno da može da se desi, ali onda, šta ćemo? U formi ste, zar ne? Popijte rakiju, večeras za mene. Ako ne volite rakiju, onda dobro vino."

Loše je njemački tim šutirao, posebno za tri poena (7/31) od čega 1/11 u posljednjoj četvrtini.

"Kada igraš ovakve utakmice, šut ti je preko potreban. Zvezda je stavila autobus u reket. Onda moraš da raširiš teren, možeš samo da nastavić da šutiraš, nema drugog recepta. Znamo da imaju dobre šutere koje inače pogađaju, danas nisu. Idemo dalje."

Za kraj je dobio pitanje o nešto slabijoj igri Vladimira Lučića ove sezone.

"Prva stvar, kada takvog igrača kritikujete, vi možete, ali morate da malo budete fer i da ne zaboravite da svi koji su igrali Eurobasket su 'mrtvi'. Ne moji, nego svi oni. Trebaće dva mjeseca da se vrate. Može da igra dobro, loše, da pogodi ili promaši, ali uvijek nešto donese ekipu. Kada spojim pitanja, sa prethodnim, imate lošu ideju tajminga. Luča može da igra bolje, može i gore, kao i cijeli tim. Ako im ne damo pravo da imaju pad forme, onda je sumanuto. Hajde da kažemo, da sam ja kriv. Moram bolje da ga koristim. Da li je to okej? Daću sve od sebe", zaključio je Trinkijeri.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC