• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola, šta bi? Jokić odigrao slabo, a opet imao dabl-dabl: Denver prvi put ovako izgleda od dolaska Srbina!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nismo navikli da je toliko igrača u Denveru sada sposobno da kompenzuje Jokićevo loše šutersko veče i to je definitivno nova dimenzija tima.

 Nikola Jokić upisao dabl-dabl protiv Jute Izvor: Profimedia

Denver je prethodne noći pobijedio Jutu (117:101) i revanširao joj se za poraz na startu sezone, međutim neočekivano srpski košarkaš Nikola Jokić nije vodio glavnu reč. Štaviše, odigrao je ispodprosječan meč za svoje standarde, čak slabiji i nego prije nekoliko dana protiv Portlanda, što nam govori i da Jokić dozira snagu na početku takmičarske godine i ne želi da se preforsira jer je ljetos imao obaveze i sa reprezentacijom na Eurobasketu.

Prethodne večeri Jokić je igrao 25 minuta, pošto je pitanje pobjednika rano riješeno, a za to vrijeme je opet upisao dabl-dabl, doduše ne tako ubjedljiv kao što smo navikli od njega.

Nikola Jokić je meč sa Jutom završio sa učinkom od 12 poena, deset skokova i šest asistencija, dok ga šut nikako nije služio. Pogodio je tek tri od 10, uz četiri promašene trojke, dok ako ništa nije koštao svoju ekipu velikog broja izgubljenih lopti - tek jednom je "carinio". Koliko god ove brojke ne išle uz Jokića, ne treba paničiti pošto ni on sam nije, svjestan da je ovo bio meč u kome su neki drugi njegovi saigrači odskočili i zato ih je trebalo podržati.

Mladi košarkaš Hajlend je bio prva violina utakmice sa 26 poena, oporavljeni Porter je dodao 22 i 13 skokova, dok je i Džamal Marej pomogao sa 13 poena. Takođe, interesantno je da je Deandre Džordan, nova Jokićeva zamjena u reketu, pogodio prvu trojku u karijeri.

Što se tiče Jute, odigrali su kolektivno loš meč, a najbolji među njima opet je bio Lauri Markanen sa 17 poena i deset skokova.

Denver - Juta
Izvor: YouTube/The Asylum

"Džoker" je i jedini srpski košarkaš koji je prethodne noći dobio šansu, pošto je Bogdanović još povrijeđen dok je Marjanović čitav meč za Hjuston presjedio na klupi. Najzanimljiviji meč odigran je u Mineapolisu gdje je Minesota savladala Lejkerse 111:102, nanijevši im tako peti poraz ove sezone. Još nemaju pobjedu i polako se priča o trejdovanju Lebrona Džejmsa, kao da je njegova krivica za posrtanje kluba iz Los Anđelesa, inače šampiona iz 2020.

NBA REZULTATI

Detroit - Atlanta 112:136
Orlando - Šarlot 113:93
Boston - Klivlend 123:132
Toronto - Filadelfija 90:112
Vašington - Indijana 117:127
Milvoki - Njujork 119:108
Minesota - Lejkersi 111:102
San Antonio - Čikago 129:124
Denver - Juta 117:101
Finiks - Nju Orleans 124:11
Portland - Hjuston 125:111

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC