• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka spustio glavu, a ima tripl-dabl: "Kriv sam!" Kolaps protiv Pokuševskog, Dončić izgubio i ne može da pogodi trojku

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Luka Dončić je ponovo imao preko 30 poena, i tripl-dabl kraj svog imena, ali je mnogo promašivao i zbog toga je Dalas izgubio od Oklahome.

 Luka Dončić izgubio od Oklahome Izvor: Profimedia

Slovenački košarkaš Luka Dončić zabilježio je novi, čak 48. tripl-dabl u NBA karijeri, međutim nikako neće biti zadovoljan pošto je njegov Dalas doživio neočekivan poraz protiv Oklahome. Tanderi su slavili u gostima 117:111 i to poslije produžetka u kome su ubacili nestvarnih 18 poena, dok su defanzivni propusti kod Maveriksa jednostavno bili preveliki da bi napad mogao da ih na neki način nadoknadi.

I pored 31 poena, 16 skokova i 10 asistencija, Dončić ne može da kaže da je blistao pošto je ekipa sa njim na terenu imala minus od 25 poena razlike, prije svega jer ga šut nikako nije služio.

Iz igre je imao 35% (pogodio je osam od 23 šuta), a alarmantno je da ga sada već ozbiljno muči šut za tri poena. Nije pogodio nijedan od šest pokušaja protiv Oklahome, dok u posljednje tri utakmice ima tek četiri ubačene trojke - iz čak 26 pokušaja. Dakle, evidentno je da mu je "stao šut", možda i zbog umora sa Eurobasketa, tako da ostaje otvoreno pitanje kada će se vratiti i koliko će u međuvremenu to napraviti problema Dalasu.

"Poraz je na meni. Nisam vodio tim i nisam pogađao, ovo smo izgubili zbog mene. Nisam uradio ono što je potrebno da bismo došli do pobjede", poručio je ljutiti Dončić nakon utakmice.

Za razliku od njega, Šaja Gildžes-Aleksandra je služio šut i susret je završio sa 38 poena, šest skokova i devet asistencija, pokazavši još jednom da je jedan od najtalentovanijih igrača u ligi. Imao je pomoć u Dortu (15), Bezliju (15) i Džou (15), dok je Aleksej Pokuševski za 24 minuta na parketu imao učinak od četiri poena, četiri skoka i tri asistencije.

NBA REZULTATI

Šarlot - Golden Stejt 120:113*
Bruklin - Indijana 116:125
Čikago - Filadelfija 109:114
Dalas - Oklahoma 111:117*
Milvoki - Atlanta 123:115
Juta - Memfis 124:123

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC