• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić igra kao novi MVP: Luka "uništava" sve pred sobom - 41 poen i tripl-dabl u Bruklinu!

Autor Milutin Vujičić

Luka Dončić igra fantastično na početku nove sezone u NBA ligi i sa ovakvom statistikom je prvi kandidat za MVP-a.

 dončić imao tripl dabl protiv bruklina  Izvor: Profimedia

Luka Dončić je moćno ušao u novu sezonu NBA lige i jasno svima do znanja želi da stavi da može da bude MVP. Prethodne noći odigrao je svoj četvrti i najbolji meč do sada pošto je u pobjedi Dalasa nad Bruklinom (129:125, i to poslije produžetka), uspio da dođe do tripl-dabla. Vjerovali ili ne, ali već 47. u karijeri, a nikada nije loše podsjetiti da Dončić ima svega 23 godine i da je dugačka karijera pred njim...

Možda će vas zanimati

U poslednoj utakmici sa dvocifrenim učinkom u tri kategorije, Dončić je zabilježio 41 poen, 11 skokova i 14 asistencija, pa tako moćni trio Durent - Irving - Simons nije mogao da mu parira.

Posebno impresivno je što Dončić, uprkos velikom broju šuteva, za sada drži prosek od 50% učinka iz igre. Tako je bilo i sinoć (14 od 28), dok je i pre ove utakmice "gađao" sa polovičnim učinkom (ukupno 38 od 76). Za sada ima brojke koje "vrište" MVP, ali naravno neophodno je da nastavi kontinuitet.

Vidjećemo koliko je to moguće, pošto je krenuo sa 35, pa imao 32 poena, a poslije 37 i 41... Svakako je to izazov za njega i potrebne su mu nevjerovatne statističke brojke kako bi konkurisao za najboljeg igrača sezone pošto će teško sa Dalasom uspjeti da bude u samom vrhu (trenutno su na 2-2).

Odličnu utakmicu odigrao je i Irving koji je imao 39 poena (trojke gađao pet od 14), dok je Durent dodao 37 uz znatno manje promašaja iz igre (12 od 21). Dončić je u Hardaveju (18) i Kleberu (15) imao najveću pomoć, a čini se da im ipak fali još jedan klasniji košarkaš da bi i reprezentativac Slovenije mogao da odahne.


Prethodne noći samo je Aleksej Pokuševski izlazio na parket od srpskih igrača i odigrao je odlično u pobjedi Oklahome nad L.A. Klipersima (118:110). Nije bio starter, ali je Srbin sa klupe doprinio sa 15 poena, šest skokova i tri asistencije, pa se čini da će njegova uloga ove sezone sigurno biti veća, samo ako dobije prostor da se dokaže. Prethodne dvije godine je i dobijao i gubio mjesto i nije bio konstantan.

NBA REZULTATI

Bruklin - Dalas 125:129
Oklahoma - L.A. Klipers 118:110
Golden Stejt - Majami 122:110
Sakramento - Memfis 110:125

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC