• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić je već sa 23 godine nadmašio Dražena! Vlade Đurović poručio Hrvatima: Poginuo je i postao mit!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prema mišljenju Đurovića, Dončić je već sada sa 23 godine nadmašio Petrovića.

 Je li Luka Dončić bolji od Dražena Petrovića? Izvor: YouTube/Sport Club/MN Press/Matic Klansek

Čuveni košarkaški trener Vlade Đurović govorio je za hrvatske medije o eliminaciji Srbije sa Eurobasketa i izostanku kapitena Miloša Teodosića sa spiska Svetislava Pešića, a novinar "Indexa" iskoristio je priliku i da ga upita za vječnu koškarašku temu u Hrvatskoj - Dražena Petrovića. Dobro je Đurović poznavao pokojnog "Mocarta", kome je sa 17 godina dao kapitensku traku u Šibenki i tako ga "pogurao" ka vrhu, ali smatra da nije najveći na ovim prostorima.

Odnosno, smatra da se u međuvremenu rodio košarkaš koji ga je nadmašio, a nije iznenađenje da je tom prilikom mislio na nevjerovatnog Luku Dončića koji je na Eurobasketu predvodio Sloveniju.

"Nažalost, mislim da je Dončić već nadmašio Dražena. Zato što Luka sad već u NBA ligi znači puno više nego što je Dražen značio. Dražen je imao nesreću što je najprije bio u Portlandu, gdje nisu željeli da mu daju šansu, a tek je u Netsima pokazao kakva je veličina. Zatim je poginuo i postao je mit", poručio je Vlade Đurović bez ustručavanja o košarkašu čiji život se ugasio već u 29. godini u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

"Jako je teško pričati o najvećima. U Srbiji čak i zvezdaši neće imati problem s tim ako im kažeš da je najbolji ikad Dragan Kićanović. Za neke je Kukoč najveći, za neke Dalipagić, Slovenci će pak možda reći da je Ivo Daneu najbolji, za Bosance je najveći Mirza. Sve njih je nadmašio Dončić, baš kao što je Jokić nadmašio Krešu Ćosića, premda ću uvijek da tvrdim da je Krešo znao puno više o košarci nego što to Nikola zna sada", naveo je Đurović koji je svjestan da u poređenjima igrača različitih generacija uglavnom ima i do subjektivnosti, odnosno "čiji je" neko.

Prethodno je i Aco Petrović, brat Dražena Petrovića, poručio da je Luka Dončić veliki igrač, ali da je "Mocart" tada uz sebe imao igrače poput Kukoča, Rađe, Divca ili Paspalja i zato nije mogao da bilježi brojke koje danas ima zvijezda Slovenije.

Anketa

Ko je bolji košarkaš - Dončić ili Petrović?

  • Dražen bez dileme!

    37.25% (19)

  • Luka Dončić, već sada

    31.37% (16)

  • Nije još, ali Luka će biti bolji...

    19.61% (10)

  • Ne mogu da se porede

    11.76% (6)

Ko je bolji košarkaš - Dončić ili Petrović?

Rezultati

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Hmm

I Jokic i Doncic su odavno prestigli Petrovica. Pogledajte samo statistiku po sezonama. Petrovic je imao dvije poslednje sezone dobre, dok je prve tri potrosio na prilagodjavanje NBA.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC