• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o tetovažama Luke Dončića - svaka krije važnu poruku: "Šarao" se sedam puta, ali za jednu čuva posebno mjesto!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Slovenački košarkaš već godinama ukrašava svoje tijelo tetovažama sa jakom porukom.

 Tetovaže Luke Dončića Izvor: MN PRESS

Slovenački košarkaš Luka Dončić nije uspio da odvede svoju ekipu do drugog uzastopnog trofeja n Evropskom prvenstvu, pa je pred njim sada pripremni period za novu NBA sezonu. U njoj će probati da ekipu Dalasa odvede do šampionskog prstena, trofeja koji mu je cilj u posljednjih nekoliko sezona, a američkim medijima mladi košarkaš zanimljiv je i van parketa.

Nije nikakvo iznenađenje da su NBA igrači tetovirani, a pojedini američki sajtovi bavili su se simbolikom Dončićevih tetovaža. Oni su analizirali šta je sve Luka želio da ima na svom tijelu, uz opasku da će jednu tetovažu tek uraditi. Koliko god da mu tijelo bude "išarano", Luka Dončić će sačuvati prostor za tetovažu koju će uraditi nakon osvajanja NBA lige.

Do tada, slovenački košarkaš tetovirao je nekoliko simbola od kojih mnogi imaju snažnu poruku. Ovo su sedam tetovaža koje se ističu na Dončićevom tijelu:

Orao

Impresivna tetovaža orla na spoljnoj strani lijeve podlaktice privlači najviše pažnje kada se radi o šarama na Dončićevom tijelu. On je baš tu pozicionirao veoma detaljno oslikanog orla, koji svojom ljepotom i simbolikom predstavlja prako remek-djelo. Ptica koja je simbol moći, mudrosti, samopouzdanja, ali i pobjede detalj je koji nikako nećete propustiti ako se zagledate u Dončićeve tetovaže.

Oko

Neko ovaj simbol tumači kao "Božje oko", drugi ističu da je to masonski znak, a zapravo on simbolizuje Lukinu povezanost sa vjerom. Na ovaj način Dončić se povezuje sa Bogom i pokušava da pronađe mir, ali i da u isto vrijeme pokaže svoje liderske sposobnosti i pravac u kojem želi da ide.

Eurobasket 2017

Kada je osvojio jedan od najbitnijih trofeja u karijeri, morao je da se "šara". Ostalo je mjesto za NBA titulu, ali ono za trofej sa nacionalnim timom je popunjeno. Predvođeni Dončićem i sjajnim Goranom Dragićem Slovenci su 2017. godine osvojili Evropsko prvenstvo pobjedom nad Srbijom, a košarkaš Dalasa ponosan je na taj rezultat.

Pirat

Gusarka glava i dva brodića oko nje za Luku Dončića su simbol slobode. Oni pokazuju lojalnost ideji, ali i nekontrolisani duh koji uvijek teži novim izazovima, putovanjima, promjenama... Znamo da je Dončić u dosadašnjoj karijeri igrao samo za dva tima, pa je jasno da ovom simboličnom tetovažom na leđima poručuje i da neće često mijenjati tabor već da želi da mu način života bude isti kroz cijelu karijeru.

Tigar

Na unutrašnjoj strani lijeve podlaktice nalazi se jedna od prvih tetovaža koje je Dončić uradio. Iako bi mnogi tražili simboliku u liku tigra koji se nalazi blizu Lukinog dlana, on je jednom prilikom otkrio da to zapravo nije slučaj. Tetovirao je tigra na ruci samo zato što voli tu životinju, a ne zbog njene snage, hrabrosti ili neke druge karakteristike.

Latinski citat

Vjerovatno najozbiljnija tetovaža koju ima! Ili, možda bolje da kažemo, tetovaža sa najozbiljnijom porukom. "Nikad ne odustaj. Nikad se ne predaj", poruka je koju je Dončić istetovirao kao vid motivacije. Izabrao je ručni zglob za dvije poruke kojima bi svaki NBA igrač morao da se vodi ukoliko planira da napravi veliku karijeru u najjačoj ligi na svijetu.

Broj 7

Slovenački košarkaš u NBA ligi nosi broj 77, dok je u Real Madridu nosio 7, pa ne čudi što to ima i na svom tijelu. Dončić je bio kreativan kada je riješio da tetovira svoj omiljeni broj, pa tako tetovažu prate mjesec i palmino lišće, a Luka vjeruje da mu sedmice kojima je okružen donose sreću. Po njegovom mišljenju, što više sedmica, to bolje!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC