• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kampaco ima ponudu iz Beograda! Ugledni sajt otkrio detalje - čuveni Argentinac je na meti srpskog kluba!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ako bi došlo do potpisa ugovora, nema sumnje da bi Fakundo Kampaco bio jedno od najzvučnijih imena u srpskoj košarci.

 Fakundo Kampaco na meti Crvene zvezde Izvor: MN PRESS

Posljednjih dana sve se više priča o povratku Fakunda Kampaca (31) u Evropu i Evroligu, a nema sumnje da bi argentinski plejmejker bio ozbiljno pojačanje za veliki broj evroligaških timova. Sjajni organizator igre završio je svoju avanturu u NBA ligi i trenutno vaga ponude, a "Eurohoops" tvrdi da je na stolu samo jedna - iz Beograda!

Po saznanjima ovog specijalizovanog sajta, Argentinac je meta Crvene zvezde! Ostaje nam da u narednim danima vidimo koliko ima istine u tim natpisima, pogotovo kada se u obzir uzmu situacije u kojima se nalaze srpski klub i argenntinski košarkaš. Na prvi pogled nije realno da dođe do saradnje.

Prije svega zbog "problema" koje Kampaco i Real imaju posljednjih godina. Argentinac ne želi da se vrati u Madrid jer bi mu porez bio čak 45 odsto. Pored toga, on je madridskom klubu "dužan" jer obeštećenje za odlazak u NBA nije u potpunosti isplaćeno, pa bi španski klub očekivao novac ako bi našao novi klub.

Sa druge strane, Crvena zvezda ima problem sa registracijom igrača za Evroligu. "Nakon izvještaja Komisije za kontrolu menadžmenta o sudskom postupku koji se vodi protiv Crvene zvezde na osnovu postojećih dospjelih obaveza i propuštanja da dostavi odgovarajuće podatke, finansijsko vijeće je izreklo privremenu mjeru zabrane registracije novih igrača i trenera u klubu", zvanična je poruka Evrolige. Za sada nije otkriveno da li je Crvena zvezda riješila problem za koji je javnost saznala prvog dana decembra.

Što se tiče Fakunda Kampaca, Argentinac je u dosadašnjoj karijeri igrao za Penjarol u rodnoj zemlji, zatim Real Madrid, i Mursiju u Španiji, a na kraju Denver i Dalas u NBA ligi. Već deset godina je seniorski reprezentativac svoje zemlje, a u nacionalnom timu je igrao i sa Lukom Vildozom koji posljednjih sedmica nosi dres Crvene zvezde. Prije nekoliko mjeseci pominjao se i kao pojačanje Partizana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC