• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl u NBA! Borba Jokića i Dončića: Luka poklanjao lopte, Nikola promašio bacanje - drama u posljednjim sekundama!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Spektakularan meč timova u kojima su prve zvijezde evropski igrači, Luka Dončić i Nikola Jokić.

 Luka Donćić pobijedio Nikolu Jokića u NBA Izvor: MN PRESS

Veliki derbi dvije evropske zvijezde NBA lige prošao je veoma "tiho" za njihove standarde! Iako su Nikola Jokić i Luka Dončić igrali u spektakularnom okršaju Denvera i Dalasa, oni nisu bili najefikasniji igrači svojih timova, ali ni igrači koji su u nezaboravnoj završnici uzimali najbitnije šuteve. Na kraju, Dalas je slavio 116:115 nakon finiša u kojem su Nagetsi imali šansu, a koji će Dončić pokušati da zaboravi što prije.

Što se tiče poenterskog učinka, on je bio na strani Slovenca. Dončić je susret završio sa tripl-dabl učinkom - 22 poena, 10 skokova, 12 asistencija. Na drugoj strani bio je Jokić sa 19 poena, osam skokova i osam asistencija, kao i promašenim slobodnim bacanjem u samom finišu meča.

Od srpskog košarkaša bili su efikasniji njegovi saigrači Eron Gordon (27 poena) i Bouns Hajland (20 poena), dok je kod Dalasa najefikasniji bio Tim Hardavej džunior. Strijelac čak 29 poena na ovom meču imao je zapaženu rolu i u posljednjim sekundama susreta, kada je Denveru dao priliku da se potpuno vrati u meč.

Ekipa Dalasa ušla je u posljednja tri minuta meča sa osjetnih sedam poena prednosti (111:104), ali im to nije bilo dovoljno. Poenima pod faulom Jokića, pa slobodnim bacanjima i na kraju trojkom Brusa Brauna Denver je došao do preokreta. Seriju od osam poena Denver Nagetsa pratila su tri promašena šuta i dvije izgubljene lopte Luke Dončića, u najbitnijim trenucima meča.

Ali, morao je i Slovenac da se pojavi. Kad nije mogao da pogodi, morao je da doda. Fini-Smit je pogodio otvorenu trojku nakon Dončićeve asistencije, na manje od 17 sekundi do kraja meča. Jokić je pogodio jedno bacanje, Spenser Dinvidi oba na drugom kraju terena, a Džamal Marej napravio je novu dramu. Nakon njegovih slobodnih bacanja za 116:115 Denver je odlučio da Tima Hardaveja pošalje na liniju penala i to im se isplatilo.

Nakon dva promašaja Dalasovog igrača dobili su šut za pobjedu, ali nisu uspjeli da preokrenu tok meča. Pogledajte uzbudljivu završnicu susreta:

Spektakularan kraj meča.
Izvor: Youtube/Swish NBA

Rezultati u NBA ligi tokom noći između utorka i srijede:

  • Klivlend - Lejkersi 116:102
  • Majami - Detroit 96:116
  • Denver - Dalas 115:116
Pobeda Maveriksa nad Nagetsima.
Izvor: Youtube/Hòa Râm

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC