• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zastave Ukrajine i NATO pakta, provokacija za Srbe i tuča: Zvezda pamti prošli meč sa Žalgirisom, najmanje zbog košarke!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prethodni meč Žalgirisa i Crvene zvezde svima je ostao u pamćenju, najmanje zbog košarke.

 Crvena zvezda dočekuje Žalgiris Izvor: Twitter/screenshot/mamilasius

Crvena zvezda od 19 časova dočekuje Žalgiris na svom terenu u okviru 13. kola Evrolige, a to će biti prvi susret ovih rivala nakon meča odigranog u aprilu ove godine kada je tim koji je tada sa klupe vodio Dejan Radonjić gostovao u Kanunasu. Tada je u neizvjesnom meču litvanski tim dobio poslije produžetaka 103:98, ali meč su više obilježile provokacije Litvanaca nego košarka. 

Meč je odigran mjesec i po dana nakon početka rata u Ukrajini i nevolje su počele na samom startu kada su domaćini iznijeli transparent na kome je pisalo "Stop war", u prevodu "zaustavite rat", a te riječi su bile ispisane na zastavi Ukrajine. Košarkaši Crvene zvezde nisu nosili taj transparent i odmah su krenule salve zvižduka i uvreda u punoj dvorani.

Moglo se čuti "Jebi se, Srbijo", iz grla hiljada Litvanaca, a onda je na tribinama viđena jasna provokacija za beogradski tim, zastava NATO pakta. Taj vojni savez bombardovao je Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine i jasno je bilo da je to provokacija. Tada igrač Panatinaikosa, a sada lider Crvene zvezde, Nemanja Nedović oglasio se tim povodom na tviteru.

"Nema mjesta takvim stvarima u košarkaškim halama", komentarisao je Nedović, a jedan pratilac mu je odmah napisao da je Litvanija članica NATO pakta i da njeni građani mogu da mašu zastavama NATO-a koliko god hoće. 

"Svi znamo zašto su tu zastavu istakli protiv tima iz Srbije. Kada sam igrao sa Panatinaikosom tamo, nisam je vidio", napisao je Nedović i odbrusio: "Pokušavaš da ispadneš pametan, ali kažem ti koliko si glup, bez uvrede."

U TV prenosu nije moglo da se vidi da je tokom meča izbio i sukob među navijačima neposredno pred početak produžetka poslije koga su srpski navijači istjerani iz Hale. 

Na kraju su meč za litvanski tim prelomili Lukas Lekavičijus sa 17 i Džoš Nebo sa 16 poena, dok su kod Zvezde najbolji bili Ognjen Dobrić sa 21. Dejan Davidovac sa 18 i Stefan Marković sa 14 poena.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC