• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ja sam veoma loš trener - kriv sam za ovo! Ataman od konferencije napravio haos, dugo ćutao pa iznenadio sve!

Autor Dragan Šutvić

Trener Efesa Ergin Ataman nakon poraza u Beogradu insistirao na tome da je loš trener.

 ataman poslije utakmice partizan efes  Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana uspjeli su da savladaju Efes u Beogradu (82:79), a odmah nakon meča Ergin Ataman je pravio spektakl na konferenciji. Turski stručnjak je pred srpskim novinarima bio veoma ironičan i uporno je pominjao kako je on previše loš trener!

Čak i prije nego što su počela novinarska pitanja, Ataman je otkrio da Efes nema nikakve šanse da osvoji treću titulu u Evroligi. Kao glavni razlog za to naveo je sebe, a konferencija nakon Partizana vjerovatno mu je poslužila da bi se "obračunao" sa nekim glasinama iz Turske. Moguće je da su prethodnih dana mediji ili navijači u njegovoj zemlji kritikovali rezultate Efesa, na šta je on sada odgovorio.

"Partizan je sjajan tim, velika atmosfera, dali su veliki doprinos Evroligi, kao i Željko kao trener. Mnogo utakmica izgubili su u posljednjim trenucima. To je košarka, sjajna atmosfera i svaki put je veoma lijepo igrati u takvoj atmosferi. Volim takav ambijent."

Da li i dalje vjeruje da će Efes da osvoji treću titulu u nizu? "Veoma sam loš trener i ne vjerujem da ćemo da osvojimo", rekao je Ataman i počeo da insistira na tome. Trener Anadolu Efesa Ergin Ataman kratko je analizirao utakmicu Partizan - Efes i dramatičan poraz svog tima u završnici, a onda je iznenadio mnoge ponavljajući tvrdnje da je on jako loš trener i da ne vjeruje da će njegov tim ponovo osvojiti titulu prvaka Evrope. Prije tog odgovora krakto je zaćutao, kao da je razmišljao da li to da kaže.

"Partizan je igrao agresivnu odbranu, izuzev Boboe, naši 'spoljni' igrači nisu imali dobre šuteve. Naneli je pogodio važnu trojku na kraju. I još želim da dodam da je ova Evroliga veoma teška, da je svaka utakmica kao finale i kada smo pobjeđivali u važnim utakmicama, naši igrači su bili perfektni. Kada smo izgubili u takvim utakmicama, onda je moja odgovornost, ja sam veoma loš trener, ne znam da organizujem svoj tim i moja je greška što smo izgubili i ovo", zaključio je turski stručnjak.

Podsjećamo, ovo je drugi neuspjeh u nizu za Efes, koji je prije samo dva dana na svom parketu poražen od Baskonije. Sada su pokvarili svoje šanse da se ozbiljnije priključe vrhu tabele u Evroligi, a sa učinkom 7-7 zauzimaju sedmu poziciju na tabeli. Ekipa Partizana ima skor 5-9 i nalazi se na 15. mjestu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC