• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanac poludio, Slovenac ga isključio! Haos u Evroligi - kolege ga obožavaju, a ABA sudija ga poslao u svlačionicu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Jedan od najboljih igrača u Evroligi svih vremena ranije je završio meč protiv Monaka jer se nije mirio sa sudijskom odlukom.

 Karl Hajnd isključen na meču Olimpije i Monaka Izvor: Twitter/matty_vanpersie/printscreen

Košarkaši Olimpije iz Milana savladali su Monako (79:71) u 15. kolu Evrolige, zahvaljujući sjajnom preokretu u samom finišu meča. Fantastični Bili Beron šutirao je trojke 6/10 za jedan od najboljih preokreta u ovoj sezoni, iako je italijanski tim kraj meča dočekao bez jednog od najboljih igrača. Inače veoma mirni Kajl Hajns (36) isključen je na ovom meču zbog prigovora.

Sudijska trojka Matej Boltauzer, Bendžamin Himenez i Ana Panter propustila je da dosudi jedan faul nad košarkašem Olimpije koji je krenuo u prodor, a iskusni centar nije mogao da zadrži emocije. On je počeo da prigovara slovenačkom sudiji, koji ga je zbog dvije tehničke greške isključio sa meča!

Čuvenom Amerikancu nije bilo jasno zašto mora u svlačionicu, a na usporenom snimku vidi se da njegovi prigovori nisu bili bez razloga. Ipak, meč je završio isključenjem, zbog čega je Olimpija morala da "zbije redove" i zaigra mnogo bolje nego do tog trenutka. Pošlo im je za rukom, pa je Hajnsovo isključenje možda bila i dobra odluka za tim Etorea Mesine, koji je preokretom stigao do pobjede. Pogledajte zbog čega je isključen Hajns:

Kajl Hajns je davne 2008. godine pokušao da izađe na NBA draft, ali nije izabran tom prilikom. Karijeru je počeo u Evropi, a prva stanica bio je italijanski Veroli u kojem je proveo dvije sezone. Uslijedio je njemački Bamberg, pa zatim Olimpijakos, CSKA i Olimpija iz Milana za koju igra od ljeta 2020. godine.

U dosadašnjoj karijeri osvojio je četiri titule u Evroligi - po dvije sa Olimpijakosom i CSKA iz Moskve. Tri puta je biran za najboljeg defanzivca Evrolige, a našao se i u idealnoj petorci takmičenja za prethodnu deceniju. Takođe, Hajns je veoma poštovan među kolegama i mnogi ga smatraju za omiljenog igrača u evropskoj košarci.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC