• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta radi Jokić, ovo je za MVP HET-TRIK! Opet je izdominirao: Monstruozni tripl-dabl i pobjeda poslije drame!

Autor Haris Krhalić

Još jedno fantastično veče Nikole Jokića u kome je istakao kandidaturu za het-trik MVP nagrada.

 Nikola Jokić učinak protiv Finiksa Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je maestralnu utakmicu prethodne noći za Denver protiv Finiksa i vodio je tim do velike pobjede nad jednim od najvećih konkurenata na Zapadu. Denver je slavio poslije velike drame u produžetku 128:125, a nije nikakvo iznenađenje što je ponovo Jokić dominirao u sve tri najvažnije statističke kategorije i kao od šale je došao do novog tripl-dabla, mnogo lakše nego do pobjede.

Najbolji košarkaš NBA lige već dvije sezone, ko zna možda i treću zaredom, bio je nezaustavljiv - Jokić je na kraju meč završio sa 41 poenom, 15 skokova i 15 asistencija, pokazavši još jednom da je "gazda".

U završnici smo gledali pravu dramu pošto je Džamal Marej, na dodavanje Nikole Jokića, zakucao loptu za 113:113 na samo 11 sekundi do kraja, da bi Denver brzo došao do lopte jer je Mikal Bridžis napravio faul u napadu. Ipak, posljednji napad u kome je Marej htio da bude heroj - završio se blokadom na šutu za tri poena i otišli smo u produžetke. A tamo se ipak pitao Jokić, koji je ili pogađao ili asistirao svojim saigračima, da bi "tačku na i" stavio Aron Gordon.


Poslije ofanzivnog skoka, došao je do moćnog zakucavanja, koje su sudije prvo okarakterisale kao faul u napadu, ali nakon "čelendža" poeni su upisani i Denver je vodio 127:123 na 22 sekunde do kraja. Iako su mnogo puta znali da prokockaju prednost, ovoga puta su bili koncentrisani do kraja i došli su do pobjede.

Dodajmo i to da je Jokić ponovo imao nevjerovatan procenat šuta (16 od 25), iako je vodio bitku sa Diandreom Ejtonom, jednim od centara koji mu možda i najmanje leži, posebno dok je sudija Toni Braders - međutim ovoga puta je sve bilo korektno između njih dvojice.

Imao je Jokić i svesrdnu pomoć Gordona (28 poena i 13 skokova) i sve boljeg Mareja (26 poena), dok su na drugoj strani prednjačili Šemet (31), Ejton (22 poena i 16 skokova), Li (18) i Pol (17).

NBA REZULTATI

Njujork - Filadelfija 112:119
Dalas - L.A. Lejkers 124:115
Boston - Milvoki 139:118
Golden Stejt - Memfis 123:109
Denver - Finiks 128:125

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC