• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije normalno da igramo sa Zvezdom i Partizanom, pogledajte budžete! Aco Petrović i o Fakundu Kampacu: Ta plata...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Aco Petrović je jedan od najvećih kritičara ABA lige i smatra da hrvatski klubovi nemaju šta da traže pored Zvezde i Partizana.

 Aleksandar Petrović o budžetima Zvezde i Partizana Izvor: MN PRESS

Privremeni selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aco Petrović, i brat pokojnog Dražena Petrovića, često zna da pokrene "lavinu" na Tviteru interesantnim opažanjima, mahom o regionalnoj košarci. Tako je u nekoliko navrata znao da "bocne" čak i srpske klubove Zvezdu i Partizan, tako da se nedavno poslije dolaska Fakunda Kampaca na Mali Kalemegdan zapitao da li bi uopšte "vječiti" trebalo da igraju u ABA ligi.

"Mislim da je vrijeme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu, jer sa ovim budžetima koji su u najmanju ruku nespojivi sa ovim prostorima logično je da budu stalni učesnici Evrolige, a da se ABA liga okrene onome što je u startu i bila, razvojna liga za mlade igrače", napisao je Aco Petrović, pa je u intervjuu za "Jutarnji" pojasnio na šta je mislio.

"Ponekad nešto napišem da osetim kako pulsira narod. Po meni nije normalno da istu ligu igramo s timovima koje koštaju deset, 12 ili 15 miliona evra i koje imaju po deset stranaca. Naši su problemi samo naši, od toga ne treba da bježimo i činjenica je da bi nam klubovi morali biti kompetitivniji, ali kad pogledaš Zvezdu i Partizan, onda to nije ista liga. Za divno čudo, ove sezone imamo i više pobjeda u ABA ligi nego je to bilo objektivno očekivati, ali ne mogu te stvari da se mjere. Zvezda plaća samo do kraja sezone Kampaca 1,8 milijuna evra neto, to jednostavno nije nešto s čime se bilo ko od nas može nositi...", poručio je Petrović koji je jedan od najčešćih kritičara ABA lige.

I proljetos je hrvatskim košarkaškim klubovima stigao poziv Saveza da napuste ABA ligu, na šta je burno reagovao agent Miško Ražnatović, pa su Petrović i on ušli u polemiku, međutim sada bi mogli da sednu za isti sto zbog reprezentacije Hrvatske.

"Jasno je da budućem selektoru moram da pripremim teren, kako bi znao na što može da računa tokom leta. Stoga očekujem da ćemo do njegovog imenovanja imati realnu procjenu stanja i da ćemo znati ko može da igra. U tu svrhu je planiran sastanak s agentom Miškom Ražnatovićem, jer velik broj igrača koje on zastupa su po raznim selekcijama, ne samo seniorskoj", zaključio je Petrović za "Jutarnji list".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar

Znaci Real i Barselonu izbacit iz spanske lige

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC