• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić ubacio 60 poena! Meč kakav NBA nikad nije vidio: "Prevario" sve i dobio izgubljenu utakmicu, pao rekord!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Luka Dončić je prethodne noći odigrao najbolju utakmicu u karijeri.

 Luka Dončić ubacio 60 poena u NBA utakmici  Izvor: Profimedia

Nikola Jokić odigrao je prošle noći savršenu utakmicu, bez greške, ali šta tek reći za partiju Luke Dončića... Jokićev vjerovatno najveći protivkandidat za MVP titulu, odigrao je najbolji meč karijere i oborio je "rekord Balkana" po broju ubačenih poena na jednoj NBA utakmici. Vjerovali ili ne, ali LukaDončić je prethodne noći ubacio čak 60 poena, a na sve to uspio je da dođe i do još jednog tripl-dabl učinka!

"Režirao" je nevjerovatnu pobjedu Dalasa nad Njujorkom poslije produžetka (126:121) i pokazao još jednom da je neprikosnoveni lider i pobjednik, pošto se partija poput njegove zaista rijetko viđa.

Ne samo da je ubacio 60 poena, uz vrhunski procenat šuta 21 od 31 i još 16 ubačenih slobodnih bacanja, nego je Dončić kraj svog imena imao i 21 skok (!!!) i još deset asistencija. Sve to postigao je za 47 minuta utakmice, dakle gotovo da nije izlazio iz igre i opet je imao tek četiri izgubljene lopte.


Na sve to, osigurao je pobjedu Dalasa na nevjerovatan način. Pri rezultatu 115:113 za Nikse, na četiri sekunde do kraja, namjerno je promašio slobodno bacanje i uspio je da mu se nekako lopta vrati u ruke - i da pogodi za izjednačenje. Počelo je nevjerovatno radovanje jer dugo nismo vidjeli "luđi" koš, ali to je bio samo početak jer je još sedam poena Dončić dodao u produžetku i odveo je Dalas do senzacionalne pobjede.

Dončić je inače imao pomoć u Dinvidiju (25 poena) i Vudu (19), dok su druge strane Grajms sa 33 i Rendl sa 29 predvodili Nikse, zamalo i do pobjede da se nije pojavio Slovenac...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC