• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvak Izraela OSLABLJEN pred duel sa Igokeom m:tel: Američka "mašina za poene" stigla u Podgoricu!

Autor Dragan Šutvić

Ovaj transfer će odjeknuti ABA ligom!

 erik grin u budućnosti Izvor: MN PRESS

Tačno u ponoć Budućnost iz Podgorice objavila je pravu bombu, stigao je iskusni 31-godišnji američki bek Erik Grin! Dugogodišnji NBA i evroligaški igrač postigao je dogovor sa Podgoričanima i od sada će nositi plavi dres u ABA ligi.

Grina najbolje znamo iz Evrolige gdje je nosio dres Montepaskija, Olimpijakosa, Valensije i Fenerbahčea u koji ga je doveo Željko Obradović 2018. godine. Poznat kao sjajan poenter draftovan je od strane Jute 2013. ali pošto se nije izborio za mjesto u timu otišao je u Evropu.

Tu je odigrao sjajnu sezonu za Montepaski i potom dobio šansu u NBA u timu Denvera. Odigrao je sljedeće dvije sezone u Denveru i Juti, pa se vratio u Evroligu i igrao za Olimpijakos, Valensiju i Fener prije nego što se 2019. zaputio za Kinu. Igrao je i za Betis, Bahčešehir i AEK, a u ABA ligu stiže iz Hapoel Holona, protiv kojeg će Igokea m:tel 4. januara odigrati prvu utakmicu plej-ina FIBA Lige šampiona.

Prosječno je bilježio 22,3 poena u Izraelu i biće ogromno pojačanje za Budućnost ne samo u ABA ligi, već i u Evrokupu. Očekuje se da bi on mogao da debituje već 30. decembra na duelu u sa Borcem u Čačku, a ako taj meč i propusti sigurno ćemo ga vidjeti u Podgorici na meču sa Splitom 5. januara. 

U dosadašnjem dijelu sezone Budućnost u Evrokupu ima skor 5/4 i peta je u grupi B, dok su u ABA ligi takođe peti sa osam pobjeda i četiri poraza.  

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC