• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DA SE ZNA KO JE NAJBOLJI KOŠARKAŠ SVIJETA: Spektakl Nikole Jokića za kraj godine - ovo nije viđeno više od POLA VIJEKA!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić ispratio 2022. godinu još jednim tripl-dablom i nevjerovatnom partijom protiv Majamija.

 Nikola Jokić upisao tripl-dabl protiv Majamija Izvor: Profimedia

Nikola Jokić ostvario je osmi tripl-dabl učinak ove sezone u pobjedi Denvera protiv Majamija 124:119 (23:19, 37:38, 25:33, 39:29). Dvostruki uzastopni MVP NBA lige u posljednjem meču u 2022. ubacio je 19 poena, uz 12 skokova i 12 asistencija. Nevjerovatno zvuči da je u 26. uzastopnoj utakmici šutirao bolje od 50 odsto iz igre (8/15), čime je postavio rekord svoje franšize, koju spektakularno vuče kroz još jednu sezonu. Bio je to njegov 84. tripl-dabl u karijeri.

Denver je završio godinu sa učinkom 23-12 i 13-3 kod kuće uz veliku zaslugu i plejmejkera Džamala Mareja. On se mučio kroz utakmicu da pronađe ritam, a onda je u završna dva minuta ubacio sedam od svojih 14 poena - i to u nizu. Majami je vodio 117:115, a onda je Nikolin najbolji saigrač "vezao" trojku, pogođena slobodna bacanja i flouter. Na taj način, sa paklenim tandemom na čelu, Denver je ostao na čelu tabele Zapadne konferencije zajedno sa Nju Orleansom. Oba tima sada imaju skor 23-12 i samo su Boston Seltiksi uspješniji od njih sa učinkom 26-10.

Nažalost, u ovoj utakmici nije bilo okršaja srpskih asova i bivših igrača Mege, Nikole Jovića i Nikole Jokića, jer je Majami poslao rukija Jovića u svoj razvojni tim pred ovaj meč. U gostujućem timu je raspucani šuter Tajler Hiro ubacio 26 poena uz 10 skokova, krilo Bam Adebajo dodao je 22, ali to nije bilo dovoljno da padne moćni Denver. Među Nagetsima su osmorica igrača ubacila dvocifren broj poena, a najefikasniji bio je bek Kentevijus Kalvel-Poup sa 20, i to bez promašaja iz igre (4/4 za tri poena).

Denver odlazi na zasluženi predah za Novu godinu, poslije devet pobjeda i pet poraza u decembru. Nikola je u odlazećem mjesecu prosječno postizao po 29 poena, uz 12 skokova i 10 asistencija. Samo je Vilt Čemberlejn 1968. uspio da odigra čitav kalendarski mjesec u kojem je prosječno bilježio tripl-dabl učinak po meču, uz prosječan šut od 60 odsto iz igre. Dok se preostali lideri Denvera, Marej i Majkl Porter Džunior, muče da ustale formu i da igraju dobro u kontinuitetu, od Nikole se uvijek može očekivati samo jedno - najbolja košarka na svijetu.

Jokić i ekipa odmaraće do 2. januara, kada će igrati veliki derbi protiv Boston Seltiksa, takođe kod kuće.

Pogledajte kako je Nikola odigrao u posljednjem meču u 2022:

Nikola Jokić Denver Majami
Izvor: YouTube/Cookies & Kareem

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC